Doe de test

DE BESTE REMEDIE TEGEN BUIKGRIEP EN VOEDSELVERGIFTIGING

Jan 10, 2023

Dit is even een hele andere blog dan je misschien van me gewend bent. Maar ik ben dan ook zo enorm dankbaar voor de tip die ik zelf ooit kreeg, dat ik hem graag door ‘deel’. Daarnaast raast er weer een virusje door het land, vandaar dat ik er zelfs een blog over wilde schrijven;-)


Een jaar of tien geleden was ik met een vriendin reisverhalen aan het uitwisselen. Ik deelde hoe ongelofelijk ziek ooit geworden was door een voedselvergiftiging. Hierop gaf ze me een fantastische tip, namelijk; oregano-capsules. En of je het nu lekker vindt of niet, oregano heeft echter superpowers voor onze gezondheid die nog te weinig bekendheid genieten.


Zo zit oregano- olie vol met antivirale en antibacteriële stoffen zit en wordt tot een van de krachtigste virusremmers gerekend wordt? En dat het ontstekingsremmend werkt, je afweersysteem ondersteunt en zelfs insecten op afstand houdt? Dit is voor mij een reden om in ieder geval nooit meer zonder een potje Oregano-capsules op reis te gaan. Ik las er meer over en ontdekte dat het ook bij buikgriep effectief zou zijn. 

 

 

OVER AFGELOPEN WEEK


Afgelopen week ben ik bij vriendinnen geweest waarvan ik dacht die voedselvergiftiging hadden, maar dat bleek buikgriep te zijn want ik had het een paar dagen later ook.
Ik ben meteen begonnen met het slikken van iets meer dan de toegestane dosering omdat ik dat voor mezelf uitgetest heb. Na twee dagen rustig aan doen, met regelmatig een oregano-caspule, ben ik er van af. En dat is niet de eerste keer, maar standaard het verloop; een stuk minder vervelend en je bent er sneller van af.


OVER OREGANO OLIE


Oregano-olie heeft het allemaal. Het kan als natuurlijk antibioticum worden gebruikt en verbetert de gezondheid zowel extern als intern. Zelfs in de oudheid gebruikten mensen de olie voor verschillende genezingsdoeleinden. Hier is alles wat je eigenlijk zou moeten weten over oregano-olie..


Wat is oregano-olie?
Oregano-olie wordt gemaakt van de Origanum vulgare oftewel de Oregano-plant. Het is een verdunde olie die je veilig oraal kan innemen. Je hebt ze in capsule vorm en in vloeibare vorm. Als je geen liefhebber van de typische smaak bent, zijn capsules sowieso aan te raden. Als je liever voor vloeibaar gaat na het lezen van de voordelen, moet je opletten dat je niet de etherische olie variant neemt. Etherische oliën bevatten ook alcohol en zijn niet voor inname bedoeld. Een vriendin die ze van Do terra of Young Living had, kreeg echt last van haar maag, dus niet aan te raden. Ik bestel ze meestal gewoon bij Holland & Barrett huismerk of deze van Vit4Ever.


Effecten van oregano-olie
In de natuurgeneeskunde staat de olie vooral bekend als een natuurlijk antibioticum. Oregano-olie is niet alleen antibacterieel. Het doodt bacteriën, schimmels, gisten, parasieten en virussen.
De olie heeft ook een ontstekingsremmend, pijnstillend en bloedcirculatiebevorderend effect. Te veel om op te noemen. Daarom hieronder een selectie van de belangrijkste toepassingen van deze medicinale wonderolie.

 
BUIKGRIEP EN VOEDSELVERGIFTIGING


Dankzij de werkzame stof ‘carvacrol’ is Oregano-olie verreweg de beste en misschien wel enige echte remedie tegen buikgriep en voedselvergiftiging. Onderzoeken wezen uit dat deze stof in staat is om binnen een mum van tijd de E-coli bacterie (voedselvergiftiging) en het Norovirus (buikgriep) doodt. Als je iets gegeten hebt dat je niet vertrouwt of je maag voelt wat ‘wiebelig’, wacht dan niet te lang en neem een Oregano-capsule. Je lijf zal je dankbaar zijn!

Mochten klachten te lang aanhouden is het verstandig om een arts te raadplegen.

 

DOE HET ZELVER?

 

Net als veel andere plantaardige oliën kun je Oregano-olie zelf maken. Het is snel en relatief eenvoudig. Bovendien kun je met een beetje oefening je creativiteit de vrije loop laten. Hou er wel rekening mee dat de zuiverheid van zelfgemaakte olie niet overeenkomt met de kwaliteit van de olie die je in de winkel koopt. Zelfgemaakte oregano-olie is een leuk souvenir en is geschikt voor het verfijnen van tal van gerechten. Hier lees je hoe je je eigen oregano-olie maakt.

Zelfgemaakt recept voor Oregano-olie
Wat je nodig hebt:

2 stengels oregano
250 milliliter plantaardige olie
Goed afsluitbare, donkere flessen
Dit is hoe je het doet:

  • Was de Oregano-stengels en dep ze voorzichtig. Laat ze vervolgens goed drogen.
  • Eenmaal gedroogd doe je de stengels in de schone flessen. Om schimmelgroei te voorkomen, kun je de glazen flessen het beste vooraf koken. Laat ze zeker 6 a 8 uur uitwasemen zodat ze echt droog en schoon zijn.
  • Nu vul je de fles met je plantaardige olie. Kies de olie die je het lekkerst vindt. Denk aan olijfolie, zonnebloemolie of koolzaadolie.
    De stengels moeten helemaal bedekt worden door de basisolie.
    Sluit de fles zo goed mogelijk.
  • Bewaar de olie twee tot drie weken op een koele, donkere plaats.
  • Als je twee of drie weken verder bent, haal je de stengels eruit en giet je de Oregano-olie over in een andere schone fles. En voila! Je eigengemaakt Oregano-olie is klaar voor gebruik.

 

Ik heb oregano olie capsules standaard in huis en kan jou hetzelfde aanraden. 

 

Chantalle Kamycki

 

 

 

Weet jij al welke Heart Defenders onbewust jouw ongezonde relatiepatronen in stand houden?

Doe de test hier en ontdek hoe je fijner kan relateren. 

Doe de test

Op de hoogte blijven van events, nieuwe content en meer? 

Schrijf je dan hier in voor mijn onregelmatige nieuwsbrief:)

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.