Doe de test

Over mannen gesproken..

Jan 03, 2023

Er groeit in mij een nieuw stuk bewustwording rondom de mannen in deze wereld en hoe de wereld voor mannen is.
Doodmoe word ik namelijk van de anti-propaganda tegen de man en de ‘witte man’ in het bijzonder. Ik zie steeds helderder hoe de media hier een rol in spelen.Het lijden van 'de vrouw' in deze wereld heeft me lange tijd bezig gehouden. Dat van de man ook, maar die vond ik toch altijd meer de dader in het verhaal. Nu ik zelf steeds meer uit de slachtoffer en dader-dynamiek weet te stappen, zie ik dat ook in dit veld geen ‘schuldige’ is. Iedereen die ooit het hart van een klein jongetje gevoeld heeft, weet hoe kwetsbaar en liefdevol het hart van een man eigenlijk is.

 

 

HOGE VERWACHTINGEN IN EEN ONVEILIGE WERELD


In deze matrix leerden we jongens echter dat deze kwetsbaarheid gelijk is aan zwakte die gevaarlijk is in deze wereld. Hij moet ophouden met huilen en mag niet bang zijn. Moet sterk zijn. Moet goed kunnen leiden en alles weten. Fouten maken is uit den boze want het is a dog-eat- dog world waar je allesbehalve de underdog wil zijn. Stel je voor dat je angst of andere emoties er niet mogen zijn omdat je dan belachelijk gemaakt wordt of fysiek onveilig bent?

 

Ik kan me overigens best voorstellen waarom ineens zoveel mannen vrouw willen zijn. Het valt me daarin ook op dat de vrouwen die ze uitbeelden vaak hooghartige bitches zijn.En zou dat misschien kunnen komen doordat vrouwen zich vaak zo opstellen naar mannen die ze niet oninteressant vinden?

 

Ondanks dat mannen emotioneel anders bedraad zijn dan vrouwen en zelfs dikke muren als pantser rond hun hart gebouwd hebben, blijft de kwetsbare en liefdevolle kern van hun hart aanwezig. En we roepen zo hard dat we willen dat ze openen en verzachten, maar beseffen niet hoe onveilig deze wereld voor onze mannen is.Ook zij worden als objecten gezien en wel als objecten die moeten voorzien in, het liefst, ál onze verlangens en verwachtingen. Geen wonder dat bindingsangst toch net iets meer onder mannen voorkomt dan onder vrouwen.

 

EMOTIONELE ONVEILIGHEID 


Tijdens de verliefdheidsfase is er wederzijdse bewondering en zachtheid.. naarmate de relatie vordert en de onderliggende verwachtingen helder worden, wordt het emotioneel ‘gevaarlijker’ voor de man. Veel vrouwen hebben de neiging zich kleiner te maken dan de man uit angst hem te verliezen. Naarmate de relatie groeit, groeit ook de innerlijke frustratie hierover die geprojecteerd wordt op de man. Die geen idee heeft wat hij fout doet..


Vrouwen zijn emotioneel ingewikkelder bedraad dan mannen. We schakelen razendsnel en zijn niet altijd even duidelijk in het uitdrukken van die veelheid aan gevoelens en indrukken. Combineer dat met onze eigen innerlijke wonden, frustraties, projecties en verwachtingen en dan word je zelf een vrij onveilige vrouw voor een man.


Onveiligheid maakt dat ieder mens vluchten uit een situatie of hem wil controleren. Dat is normaal. Alleen krijgen mannen de aanklacht aan hun broek dat het klootzakken zijn omdat ze ons verlaten. Op zoek naar ‘makkelijker’ geluk oftewel een vrouw die emotioneel veilig voor hem is.

 

 

VERZACHTING


Jarenlang kon ik diepe boosheid hierover voelen naar mannen. Ik wilde me niet kleiner maken, maar in mijn kracht staan en toch geliefd zijn. Wat ik niet besefte was dat wat ik als ‘in mijn kracht staan’ beschouwde, eigenlijk een verharde versie van mezelf was. Mijn eigen hart was door mijn diepe vaderwond gepantserd waardoor mannen met 2-0 achterstand en moesten bewijzen dat ze veilig en goed genoeg waren om te verzachten.


Door de relatie tussen mijn eigen mannelijke en vrouwelijke energie te helen is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Ik ben als vrouw niet automatisch het slachtoffer en de man niet automatisch de dader.


Ik geniet er intens van om steeds vaker in het gezelschap te verkeren van vrienden die ook hun innerlijk werk gedaan hebben en klaar zijn om te spelen en te verbinden op een warme hartslaag. Daar waar veiligheid vanzelfsprekend het hoogste goed is omdat het de fundering van ieder samenzijn hoort te zijn. Dat maakt dat goed voor jezelf zorgen gewaardeerd wordt door iedereen en er een steeds een nieuwe balans tussen groepsbehoeften en individuele behoeften gevonden wordt.


Dat klinkt misschien voor sommigen retezwaar, maar damn wat vind ik dat heerlijke spaces om in te zijn. Als alles er mag zijn en je mag vertrouwen dat dingen besproken worden als het nodig is. En dat je voor de rest vrij bent om te spelen en te ontdekken.


Wij mogen zelf nog meer leren vertragen zodat we het goud van onze binnenwereld in veiligheid kunnen delven. Als dat lukt zijn wij beter in staat om onze innerlijke liefde en wijsheid uit onze bron te vertalen naar de buitenwereld. Dit proces inspireert anderen om ook te vertragen.


Ik heb het grote privilege dat ik steeds meer van die mannen van dichtbij mag ervaren. Integer, veilig, speels, ondeugend, eerlijk en verrassend. De manier waarop mannen deze mannen met zichzelf en anderen omgaan zou ik bijna als sierlijk omschrijven. Respectvol, aanwezig, warm. En heerlijk klieren zodra de kans zich voordoet.


Mannen die in hun kracht staan door te streven naar hun hoogste integriteit. Daarvoor voel ik enorm veel respect. Ook voel ik dat er, in het bijzijn van zo’n man, een deel in mij smelt.. zachter wordt. Ik voel een diep respect voor de integere man met een zuiver hart. Dat gaat automatisch en voelt heel fijn. Die man wil ik graag de ruimte geven en volg ik heel gemakkelijk. Ik kan voelen hoe ok het voor mij is als ook zij het even niet blijken te weten. En dat we dan samen lachen over dingen. En dat eigenlijk alles ok is.


Ik ben dankbaar dat er steeds meer broeders zijn die de moed hebben om zich oprecht kwetsbaar en krachtig op te stellen. Mannen die elkaar steunen als het moeilijk is en weten wanneer er weer gelachen kan worden. Gewoon zoals veilige mannen dat onder elkaar doen.


Ik gun ieder mens de moed om kwetsbaar en krachtig te zijn. Daar is deze tijd de perfecte oefengrond voor. Nieuwe patronen materialiseren zich razendsnel voor wie bereid is om de oude te doorvoelen en los te laten. Ook voor onze mooie mannen.
.
❤️
Chantalle Kamycki

 

Voor individuele ondersteuning klik je hier  

 

Weet jij al welke Heart Defenders onbewust jouw ongezonde relatiepatronen in stand houden?

Doe de test hier en ontdek hoe je fijner kan relateren. 

Doe de test

Op de hoogte blijven van events, nieuwe content en meer? 

Schrijf je dan hier in voor mijn onregelmatige nieuwsbrief:)

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.