Doe de test

Van de Wet naar de Aantrekking naar Jezus - Slot

Sep 20, 2023

 

Fijn dat je tot hier bent gekomen. De afgelopen delen hebben in mijn sociale kring genoeg stof doen opwaaien, en die kring is dan ook redelijk uitgedund. Ik voel vooral heel veel dankbaarheid dat God mijn schrijven gebruikt om mensen op een dusdanig positieve manier aan te raken dat ze zich werkelijk overgeven aan Hem en om zaadjes te planten die op een later tijdstip tot bloei mogen komen. 
Hier is het laatste deel.

CHAOS EN ORDE

Zoals je in het vorige deel hebt kunnen lezen, brachten de inzichten van rabbijn Jonathan Cahn me het besef dat de werkelijke vijand niet mensen zijn, maar de duivel. Sommigen noemen het 'Het Kwaad,' anderen Lucifer of Satan. Hoe dan ook, het is de vijand van God.

En hoewel dit een verheldering was van wat ik al langer zag, bracht het me geen vreugde of extra angst, maar slechts verheldering; ik begreep nu dat het om een spirituele oorlog gaat en de prijs onze ziel is. 

Er gingen een paar weken overheen, en ik merkte in mezelf een groeiende weerstand tegen al de 'fluffiness' binnen de New Age, zoals: alle woorden duizend keer zorgvuldig afwegen zodat niemand zich vervelend geraakt voelt, want we willen de harmonie bewaren en vooral niet praten over het negatieve wat ons de komende tijd weer boven het hoofd hangt, want "negatief."

 

READING

In die tijd kwam ik bij een 'reader' terecht. Ik ging graag naar readers omdat ik het zo boeiend vond wat ze me allemaal konden vertellen. Meestal vertelden ze dan veel dingen die ik al wist en dan dingen die ik niet wist. Dingen die ook nooit uitkwamen. Tijdens de laatste reading ooit, werd me gezegd dat ik Jezus met me mee zou hebben lopen. Dat had ik wel vaker gehoord, maar aangezien ik Jezus als een soort 'opgestegen meester' zag, en niets met gidsen had, haalde ik mijn schouders op en dacht "leuk."

Enkele weken na deze uitspraak stond ik mijn spulletjes in te pakken voor een vakantie met een groep lieve mensen. Ineens moest ik terugdenken aan die reading en wat er over Jezus gezegd was en dat Hij bij me zou zijn. Ook herinnerde ik me op dat moment dat ik ergens gehoord of gelezen had dat als je echt Jezus in je leven wilde, je Hem gewoon kon uitnodigen en dat Hij zich dan aan je zou openbaren.

Midden in het vacuüm waarin ik me op dat moment bevond, had ik niets te verliezen en keek ik wel uit naar avontuur. Ik nodigde Hem als volgt uit: "Hoi, eh Jezus? Ja, ik begrijp dat U bij me bent, maar ik weet eigenlijk niet zo veel van U af en ik zou U eigenlijk wel beter willen leren kennen. Zou U mij ook een teken willen geven als U echt bent? Nou, eh.. alvast bedankt." Ik dacht er verder niet meer over na, pakte verder in en vertrok de dag erna op vakantie.

 

KRACHT VAN GETUIGENISSEN

Toen ik een week later terugkwam van vakantie, voelde ik me leeg. Datgene wat me eerst zo enorm voedde aan vrouwelijke energie, had me nu totaal uitgeput. Ik lag rond 18.00 uur doodmoe van de terugreis op de bank en begon wat te scrollen door mijn sociale media-kanalen. Ineens kreeg ik, uit het niets, een sterke ingeving om het profiel van iemand te bekijken die ik al jaren niet had bekeken. We hadden een niet zo prettige geschiedenis samen, maar na 3 of 4 jaar wilde ik gewoon weten hoe het met haar ging en of ze was veranderd.

In eerste instantie kon ik haar niet vinden en dacht ik verbaasd dat ze me misschien had geblokkeerd. Ik kon het echter niet loslaten en bleef zoeken. En toen vond ik haar onder een andere naam dan eerst; Vanessa Florence was nu Vanessa Hatherley. Ik werd blij van haar stralende profielfoto en begon te lezen...En wat ik las bracht een schok teweeg.. maar dan het goede soort schok. 

Ze beschreef hoe ze Jezus had gevonden en hoe haar leven was veranderd. Nog voordat ik verder kon lezen, gebeurde er iets bijzonders in mijn hart, en als ik niet doodmoe op de bank had gelegen, zou ik op mijn knieën zijn gevallen.

Ze beschreef de ontdekkingen die ze na haar bekering aan de hand van God had gedaan en beschreef daarbij bijna precies mijn inzichten die ik de afgelopen 4 delen met je heb proberen te delen.

Ik wilde juichen en huilen tegelijk, want ik was doodsbang om een of andere fundamentalist te worden. Zelf had ik mensen jaren daarvoor uit mijn leven gebannen en voor gek versleten, en nu... nu voelde ik dat dit de waarheid was.

Lang geleden las ik in een of ander boek over Maria Magdalena dat zij Jezus zogenaamd zou hebben ingewijd en dat Hij door haar zo krachtig zou zijn geworden dat Hij met zijn 'lichtlichaam' een weg van licht door het dodenrijk zou hebben gebaand. Van alles wat er in dat boekje stond, was dat het enige waarbij ik kippenvel van bevestiging kreeg.

Nu ik dit van Vanessa las, kwam dit beeld van Jezus die een pad door de duisternis voor ons bereidt in één klap terug... "Maar natuurlijk is Hij de Verlosser!" DUH!!

Jezus had zich via de getuigenis van Vanessa geopenbaard, zoals ik Hem de week ervoor had gevraagd om zich aan mij te openbaren. Het was alsof Hij lachend de laatste sluier omhoog deed en 'kiekeboe' zei.

Ik werd overspoeld door nederigheid en dankbaarheid, 

maar ook een angst. Want HOE dan? Hoe zou mijn leven eruit zien als ik ineens een Jezus gelover was? Dan was je dom en had je ze niet op een rijtje... aldus mijn eigen oude oordeel. 

Maar vanaf dat moment kon ik niet terug. Ik schreef haar uit mijn hart een berichtje dat ik ontzettend blij voor haar was en dat ik om dezelfde reden gestopt was met Erodanza. Ik wilde niet meer onbewust meewerken aan rituelen voor een donkere godin. Zij vroeg blij of ik ook tot Jezus was gekomen en ik schreef dat ik nog ‘in the process’ daarvan zat.

Ik voelde hoe groots deze commitment zou zijn en ik wilde er zeker van zijn dat dit het juiste was. Na alle misleiding was ik wat voorzichtiger in helemaal in iets duiken. Maar Hij ging vanaf dat moment niet meer bij me weg en dagelijks wilde ik me alleen maar verdiepen in Zijn woord. Ik besefte dat ik nog nooit een bijbel had opengeslagen omdat ik simpelweg niet in de authenticiteit daarvan durfde te vertrouwen.

THUISKOMEN

Een week later had ik een twee uur durende call met Vanessa waarbij we elkaar voor het eerst spraken. Het was een warm bad met een taal naar mijn hart. Vol overgave spraken we over God, Jezus, de bijbel, de misleidingen en mijn terughoudendheid om me over te geven.

Ik was namelijk nogal streng voor mezelf en geloofde dat ik nog niet goed genoeg was, niet zuiver genoeg. Ze zwoer dat Hij mijn hart kende en niets liever wilde dan een relatie met mij aangaan. Zij was de eerste in mijn leven die hardop voor mij bad, en ik was tot tranen geroerd. Zo horen vriendschappen te gaan. Elkaar steunend en dichter bij God wensend. Ik bedankte haar en vertelde haar dat ik mijn leven nu echt aan Jezus zou geven.

 

BORN AGAIN

Daar zat ik dan... Na twee uur lang in het Engels over God en Jezus te hebben gesproken, begon ik in mijn moerstaal tegen Jezus te praten. In eerste instantie kon ik alleen maar huilen. Het besef dat Hij écht was en niet slechts een ‘geascendeerde’ meester, maar God Himself... de Levende God die uit de dood is herrezen, maakte me echt heel nederig.

Ik had mijn leven lang tegen God gesproken. Een God waar ik ook boos op was als dingen niet liepen zoals ik ze wilde of waar ik blij 'dankjewel' tegen zei als dingen wel liepen zoals ik wilde. Maar dit was anders. De enige bijbelspreuk die ik kende (en ken) was Johannes 14:6: "Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij."

Nog nooit eerder had ik God zo dicht bij me gevoeld als nu. Zonder psychedelica, zonder heftigheid, gewoon in alle rust... bereid om Hem te ontvangen en mijn leven aan Hem te geven. Ik huilde oprechte dikke tranen omdat ik besefte dat IK Hem had weggeduwd en nog steeds bang was om Hem dichtbij te laten... want, zo snikte ik: “Lieve Jezus, ik kan nog niet eens stoppen met het eten van suiker, laat staan dat ik zonder zonde zal zijn.

Ik voelde me in het bijzijn van Jezus onwaardig van Zijn liefde, maar ik werd overspoeld door louterende tranen en een gevoel van warmte en vrede. Alsof Hij heel erg blij was dat ik eindelijk zo ver was. Ik snikte verder: “Ik wil niet meer mijn wil, maar Uw wil en ik wil nooit meer anders.” Dankbaarheid en rust kwamen over me, en ik liet het moment weer los.

 

WONDEREN

Wonderen zijn soms groot en soms klein. Hij heeft in korte tijd twee belangrijke wonderen in mijn leven verricht. De eerste gebeurde een paar dagen na mijn ‘redding’. Met één zinnetje heelde hij mijn hart dat nog altijd pijn had van een oude relatie. Na jaren sessies, rituelen enz, heelde Hij mijn hart met één zinnetje: “Deze relatie was in zonde.” Ik stond perplex.. 

Hij veroordeelde namelijk mijn liefde niet, maar wees Hij slechts op het feit dat als je een zaadje in arme grond plaatst, je geen sappige vruchten kunt verwachten. Vooral mijn eigen verantwoordelijkheid werd in één klap duidelijk, en ik was genezen.

Het tweede wonder was dat ik ineens van alle kanten met het 'animal-based diet' werd bestookt. Ik neigde er al langer naar, maar nu kreeg ik precies de info die ik nodig had om overstag te gaan. Zonder dat ik het doorhad, was ik van mijn suikerverslaving af! Het eerste dat ik tegen Hem zei was ‘dat ik nog niet eens van de suiker af kon blijven’! Hij heeft dus ook humor en geeft wat je nodig hebt. 

 

LIFE WITH GOD

Inmiddels ben ik dik twee maanden verder en kan ik je vertellen dat ik me in een fantastisch avontuur bevind. Er zijn mensen die jammer genoeg afscheid van me hebben genomen, en ook nog gaan nemen, maar er komen ook heel veel mensen voor in de plaats.

Waar ik nog het meeste van geniet, is de centrale plek die God in die relaties inneemt. Hij geeft leiding, is een klankbord en ieders steun. Voor elkaar bidden is echt hartverwarmend en verbindt op een manier die ik niet bewust kende, maar mijn hart wel herkent.

 

WERELDBEELD

Door het begrijpen van de bijbel in de juiste context en de profetieën over de eindtijd, zul je alles wat er en nu in de wereld gebeurd in een andere context gaan zien. Je zult gaan inzien dat het vechten voor of tegen iets bedoeld is om je af te houden van Jezus en zijn redding úit deze donkere wereld. 

 

WENS VOOR JOU

Als je tot hier hebt gelezen en je voelt Hem ook, dan bid ik jou toe dat Hij je de kracht en het vertrouwen mag geven om je aan Hem over te geven, zodat Hij zich verder aan jou kan openbaren en je mee kan nemen op jullie avontuur.

Als je tot hier hebt gelezen en boosheid of irritatie voelt, dan bid ik jou toe dat Hij je hart mag verzachten en je op jouw tempo op jouw manier mag laten zien dat Hij niet de boosdoener is, maar de Goede Vader die jouw hart beter kent dan jij zelf en die oprecht het beste met jou voorheeft. 

 

PRAKTISCH

Ik wil graag een aantal aanbevelingen doen naar aanleiding van veelgestelde vragen die ik krijg:
Ik lees mijn bijbel via de YouVersion-app. Hierin staan verschillende bijbelversies, leesplannen en je kunt ook de bijbel beluisteren (afhankelijk van de bijbelversie).

Als je dit pad gaat bewandelen, is het belangrijk dat je ondersteuning krijgt van mensen die iets verder op het pad zijn. Weet dat er ook binnen het christendom veel misleiding is, dus het eigen maken van de bijbel is belangrijk.

Twijfel je, net als ik, aan de echtheid van de bijbel? Lee Strobel deed dat ook en ging als atheïst op onderzoek uit. In de documentaire "The Case for Christ" beschrijft hij zijn zoektocht. Spoiler alert: hij bekeerde zich en werd zelfs pastor en doceerde theologie.

Fijne kerken die mogelijk bij jou passen, kun je vinden via de Church Center-app.
Voor meer informatie over het hele "Born Again"-verhaal verwijs ik je graag naar de website metanoya.com van een 'sister in Christ,' Imaya Sabine.

Liefs,

Weet jij al welke Heart Defenders onbewust jouw ongezonde relatiepatronen in stand houden?

Doe de test hier en ontdek hoe je fijner kan relateren. 

Doe de test

Op de hoogte blijven van events, nieuwe content en meer? 

Schrijf je dan hier in voor mijn onregelmatige nieuwsbrief:)

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.