Doe de test

Van de Wet van Aantrekking naar Jezus - deel 3

Sep 14, 2023

Zoals je hebt kunnen lezen in deel 1 en deel 2, was de Wet van Aantrekking jarenlang een integraal onderdeel van mijn geloof. Vaak kreeg ik het commentaar dat ik de wet niet goed begreep of niet op de juiste manier toepaste. Dit is precies wat zoveel mensen in dezelfde vicieuze cirkel gevangen houdt, omdat ze harder hun best gaan doen om het beter te begrijpen en het 'goed' uit te voeren. Het lijkt een beetje op de oneindige catch-22 binnen het non-dualisme, waarbij het streven naar verlichting je ervan weghoudt en je op deze manier oneindig laat navelstaren in de hoop op verlichting.

Hieronder deel ik verder over mijn proces en hoe ik tot Jezus geleid werd. Dit is geschreven voor degenen die oren hebben om te willen horen. Here we go...

 

DE TWIJFEL VOORBIJ

Wat me zo verbaasde aan het hele gebeuren rondom mijn financiën, was dat ik me nog nooit zo goed in mijn vel had gevoeld. Gedurende de vele jaren van therapie, coaching, workshops, trainingen, healings, readings en plantceremonies had ik geleerd van mezelf te houden en mezelf te waarderen. Ik had ook mijn slachtofferschap overwonnen, waar ik me onbewust lange tijd aan vastklampte, en ik voelde me sterk en geliefd door God.

"MAAR WAAROM IS HET BUITEN MEZELF DAN NIET ZO?!" hoorde ik mezelf op een gegeven moment zeggen. En daar waar ik normaal gesproken de methoden van de Wet van Aantrekking zou toepassen om mijn gedachten weer 'positief' te maken en dieper naar binnen zou keren om antwoorden te vinden, omarmde ik nu mijn twijfel.

Mijn twijfel was iets waar ik meestal een hekel aan had omdat het me deed twijfelen aan dingen. Twijfelen werd als 'negatief' beschouwd, en ik wilde niet negatief zijn. Het aloude adagio "waar je op focust, trek je aan" zat onbewust dieper ingeprent dan ik dacht.

Maar nu gaf ik mijn 'negatieve' twijfel ruimte en ik besefte dat er iets niet klopte. Ik kon mijn vinger er echter niet helemaal op leggen en vroeg God me te laten zien wat dan wel klopte. Tot die tijd was ik in ieder geval helemaal klaar met mijn best te doen, simpelweg omdat ik oprecht geen idee had wat ik nog meer aan overtuigingen moest 'opruimen' of wat ik aan mezelf moest verbeteren om mijn buitenwereld 'in harmonie' te krijgen.

 

SPIRITUAL BUSINESS

Ik ontwikkelde een groeiende weerstand tegen alle spirituele zakencoaches, Law of Attraction-docenten en hun vele vertakkingen, inclusief mijn eigen werk. Het hoogtepunt was toen ik online een training tegenkwam van weer een andere "Sacred Sexuality"-coach die seksualiteit combineerde met de Wet van Aantrekking. Daar waar God in de New Age wordt gereduceerd tot 'universum' of 'bron', werd Hij in deze cursus "Sky Daddy" genoemd.

Ik werd fysiek onpasselijk van die term en zag in deze twee woorden wat de New Age met God had gedaan. Alsof Hij een soort suikeroom zou zijn die je zou geven wat je wilde, als je Hem maar op een bepaalde manier behaagde.

De wet van cognitieve resonantie liet me steeds meer voorbeelden zien van mensen die gevangen zaten in een vicieuze cirkel, terwijl ze op zoek waren naar het Grote Geluk waarvan werd gezegd dat iedereen er recht op had. Steeds weer een nieuwe cursus die je zou helpen te krijgen wat je verlangde.

Ik zag steeds duidelijker dat de New Age een soort groot buffet was, waar voor ieder wat wils te vinden was.

De religies die ik kende vond ik dogmatisch, beperkend en hypocriet. Priesters die kinderen misbruikten en gelovigen die zich beter voelden dan anderen, terwijl ze zelf zondigden en mij vertelden wat ik wel en niet mocht doen. Bovendien vond ik het hele Bijbelverhaal, voor zover ik het begreep, onzin.

New Age spiritualiteit bood me mijn eigen geloof. Alles kon samen bestaan. Een beetje Boeddhisme hier, een beetje Hindoeïsme en Sjamanisme daar, en dat alles met een vleugje Hedonisme eroverheen. Precies zoals het 'het beste' voor mij voelde. En als dat niet meer overeenkwam met mijn nieuwe ervaringen, ruilde ik het net zo gemakkelijk in voor iets nieuws en geruststellenders.

In de crisistijd geloofde ik sterk dat ik vooral aan mezelf moest werken. Een onderdeel van de New Age liturgie is namelijk dat als je jezelf maar zuiver genoeg maakt, de wereld ook een mooiere plek zal worden. Dit vertaalde zich ook in de weerstand die vanuit de New Age-gemeenschap kwam wanneer ik, of anderen, mensen wezen op de duistere krachten in deze wereld die geen goede bedoelingen hadden. "Angstzaaier," "doemdenker," en "je moet je niet op het negatieve richten, want dan maak je het groter." Eerlijk gezegd had ik er altijd al een hekel aan, maar mijn aversie nam toe, en ik verlangde naar een wereld waar onzin gewoon bij de naam werd genoemd.

 

VROUWELIJKHEID ALS EEN AFGOD

Overal waar ik mijn wereldje vierde de 'vrouwelijke energie' hoogtij. Mijn tijdlijn stond vol met goddess-retreats, embody the feminine, wombwisdom, cronewisdom enz. Dat kwam omdat ik zelf lange tijd ook actief aan de 'terugkeer van de vrouwelijke energie' had meegewerkt met Erodanza. Ik geloofde ook echt dat we in een wereld leefden die gedomineerd was door 'het mannelijke' en dat er meer ruimte voor het vrouwelijke moest komen. De hele New Age-movement is dan ook voornamelijk op vrouwelijke principes gebaseerd. 

 

DOWN THE RABBITHOLE

Ik waardeerde sterk de ongepolijste mentaliteit van 'mannen influencer' Andrew Tate, ongeacht wat men van hem vindt. Dit is geen pleidooi voor Andrew, maar het benadrukt hoe God hem gebruikte om mij belangrijke inzichten te verschaffen.

Toen de media dezelfde media die eerder beweerde dat de overheid het beste met ons voorhad, nu probeerde me te overtuigen dat Andrew Tate een vrouwenhater was met een slechte invloed op mannen, wekte dit mijn interesse. Deze man bleek na Trump een van de meest gehate personen te zijn, door mensen die hem niet eens kenden en simpelweg napraatten wat ze over hem lazen.

Echter, wanneer ik echt naar hem luisterde, opende hij mijn ogen voor de giftige vrouwelijkheid in onze samenleving, die juist mannen actief onderdrukt. De stereotypering van mannelijkheid als macho, oppervlakkig en slecht, en het idee dat alle mannen vooral therapie moeten volgen en in contact moeten komen met hun gevoelens, maakte dat mannen als dommer en inferieur werden beschouwd ten opzichte van vrouwen.

 

HET FALEN VAN "FOLLOW YOUR BLISS"

Andrew Tate, samen met figuren zoals Jordan Peterson, liet me inzien dat het feminisme en de afkeer van de zogenaamde 'patriarchie' belangrijke factoren waren in de verdeeldheid tussen mannen en vrouwen, wat resulteerde in de treurige staat waarin het Westen zich bevindt. Het gezin als hoeksteen van de samenleving werd verstoord, echtscheidingen waren aan de orde van de dag, kinderen raakten verstrikt, en verslavingen aan games en p0rn0 werden normaal. Het aantal alleenstaanden op middelbare leeftijd bereikte ongekende hoogten.

 

WEERSTAND 

Ik kreeg een groeiende afkeer van het vrouwenwerk, waarbij vaak een impliciet slachtofferschap heerste.  De strijd om onze "kracht terug te eisen" leek misplaatst, want van wie moesten we die terugwinnen? Van de mannen? Dezelfde mannen die onze samenleving opgebouwd hebben? Of van de 1 procent elite die zowel mannen als vrouwen onderdrukt? En hoe denken wij als zogenaamd superieure vrouwen indruk te maken maken op de machthebbers terwijl we de mannen die we als waardeloos beschouwden, buiten spel zetten?

De boodschap van mannen zoals AT en JP richtte zich op mannen in hun kracht, die vroeger werden ingezet om voor hun land te vechten. Deze mannen hadden in de hedendaagse cultuur echter weinig rolmodellen voor wat 'echte mannelijkheid' inhoudt, en raakten verstrikt in de cultuur van games, p0rn0 en de diepe wereld van gevoelens. Als ik de gevestigde orde was die vooral dociele jongens en mannen wil om een bevolking te controleren, dan zou ik de boodschap van deze twee mannen alles behalve waarderen.

 

ONCE BLIND

De schellen vielen me van de ogen. Als mannen ontmoedigt worden om mannen te zijn en vrouwen alleen maar mannelijker worden en roepen geen mannen nodig te hebben, drijf je de grootste wig in God's creatie. 

Deze 'red pill' duurde enkele maanden om te verwerken. Gedurende deze tijd veranderde er weinig in mijn financiële situatie, behalve dat ik op een gegeven moment weigerde mijn energie te verspillen aan zorgen. Het voelde alsof zorgen maken een soort negatief gebed was, en daar had ik genoeg van. Niet uit angst voor tekorten, maar uit pure rebellie. God verlangde blijkbaar overgave, en dat zou Hij krijgen.

Mooi was dat ik in deze periode, door zowel AT als JP, steeds vaker aan God herinnert werd omdat beiden mannen veel over Zijn invloed in hun leven spraken.  

 

TO BE CONTINUED

Dit is voor nu voldoende om te overdenken. Het is een uitdaging om de vele processen die simultaan plaatsgevonden hebben, op een begrijpelijke manier te verwoorden zonder teveel weg te laten of te warrig te worden.  In het volgende deel zal ik verder ingaan op hoe de ex-satanistische priester en de joodse rabbi in dit verhaal passen.

 

<3 

Weet jij al welke Heart Defenders onbewust jouw ongezonde relatiepatronen in stand houden?

Doe de test hier en ontdek hoe je fijner kan relateren. 

Doe de test

Op de hoogte blijven van events, nieuwe content en meer? 

Schrijf je dan hier in voor mijn onregelmatige nieuwsbrief:)

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.