Doe de test

Van de Wet van Aantrekking naar Jezus - deel 1

Sep 08, 2023

Zondag 3 september werd ik in het bijzijn van lieve vrienden gedoopt in het Veluwe-meer. Ik postte op instagram een blije reel met de mededeling dat ik Jezus gevonden had (of Hij mij?🤷‍♀️😂) en dat ik me dus die dag zou laten dopen.

De  reacties waren er veel en overweldigend positief. Ik wist oprecht niet dat er zoveel mensen zijn die ook Jezus volgen. Niet de ‘new age’ Jezus die een ‘opgestegen meester’ zou zijn, maar Jezus als Zoon van God.

Omdat ik zelf heel veel gehad heb aan de getuigenissen van anderen, en dit alles een impact op mijn leven en werk heeft, wil ik de mijne ook delen.

 
HET BEGIN
Zoals je misschien al eerder gelezen heb, ben ik lang depressief en ongelukkig geweest. In mijn lange zoektocht naar opvulling van een eenzame innerlijke leegte, kwam in 2012 de ‘Wet van de Aantrekking’ (WvdA) op mijn pad. Voor degenen die het niet kennen; als je deze wet volgt, dan geloof je o.a. het volgende;
.
  • Jij bent bent zelf het middelpunt van jouw universum.
  • Jij bent de creator van je eigen leven en alles om je heen.
  • Alles met dezelfde frequentie trekt elkaar aan. Als jij je focust op dat wat je wil met ‘negatieve frequenties’ als twijfel of angst, dan trek je het niet aan. Je moet daarom zorgen dat je frequentie altijd ‘hoog’ is, anders ‘manifesteer’ je niet wil.
  • Als je genoeg geloof in je eigen manifestatiekracht hebt, is alles mogelijk.
.
Zoekend, ongelukkig en kwetsbaar dook ik vol hoopvolle verbazing in deze materie. “Écht?! Was dit dan de missing link in mijn leven?” Tja, als ellende méér ellende aantrekt, dan snapte ik wel dat ik me zo ongelukkig voelde.
 
Ik moest leren om positief te gaan denken en nog dieper gaan graven naar belemmerende overtuigingen. Als je een gelukkig leven wil ‘manifesteren’ moet je eigenlijk al gelukkig zijn vóórdat je wensen ‘gemanifesteerd’ zijn, anders trek je het niet aan. Dat is de oefening.
 
Aangezien ik aan zelfhaat en depressie leed, was dat een flinke opgave, maar ik had tenminste nieuwe handvatten en duidelijke richtlijnen. Ik had hoop op een beter leven.
 
Vanaf het begin voelde ik een onaangename zwaarte in mijn lijf bij de gedachte dat ik zelf de ‘creator van mijn eigen leven’ was. Ik bedacht me namelijk dat ik dan wel een hele slechte creator moest zijn en dat ik echt moest leren om een positiever mens te zijn.
Hoe ik het ook wendde of keerde; volgens de nieuwe logica rustte alles op mijn eigen schouders. En omdat er geen andere tools waren, moest dit het wel zijn.
 
Ik kijk nu terug en voel compassie voor de jonge vrouw die het geloof aannam dat zij de creator van haar leven was en al haar gedachten zo positief mogelijk probeerde te houden uit angst om nog meer ongeluk aan te trekken.
 
De oude ik zou bij het lezen van de vorige alinea gedacht hebben; ‘ ja, maar je deed het verkeerd; je zou vanuit vertrouwen positieve gedachten moeten hebben’.
 
Mijn hele redenering werd getoetst aan de WvdA; ik werd heel goed om in situaties de ‘negatieve’ overtuigingen te achterhalen want die zouden dan verantwoordelijk zijn voor het uitblijven van de ‘manifestatie’.
FREQUENTIE VERHOGING
In de wereldwijde community van de Wet van de Aantrekking is het ‘verhogen van je frequentie’ iets waar je eigenlijk de rest van je leven mee bezig bent. Het is de oplossing voor alles, ook de problemen in je financieen, relatie, gezondheid en zelfs de heftige wereldproblematiek. Wat er ook gebeurt; altijd postief blijven. Focus op jezelf, want als het daar goed zit, komt het buiten jezelf ook goed…immers ”zo binnen, zo buiten”
 
Gebeuren er dingen die je niet wil of ‘stroomt’ het niet, dan keer je naar binnen totdat je gevonden hebt waar jij jezelf -en daarmee de gewenste ‘manifestatie’ - blokkeert.
En zo verdween ik in een oneindig rad van zelf-obsessie als creator van mijn eigen universum.
 
Door het geloven in deze wet, werd er een deur open gezet naar 101 verschillende modaliteiten om te helen en eindelijk in ‘bliss’ te kunnen leven; readings, healings, plantmedicijn, human design, maya-kalender, yoga, mantra-zingen.. you name it; i did it.
 
Follow Your Bliss is namelijk een belangrijk onderdeel van het ‘manifesteren’ van je eigen leven. Oftewel alleen maar doen waar je gelukkig van wordt want dan krijg je het leven waar je naar verlangt. Al het ‘negatieve’ moet je dus zien kwijt te raken.
 
En zo bleef ik maar proberen om me te ontdoen van alle negativiteit en mijn ‘Bliss’ te vinden zodat ik die kon volgen. Ik twijfelde er ook niet aan omdat zowat iedereen in mijn omgeving wel een aantal van dezelfde overtuigingen deelde. Het was eigenlijk de geloofsbelijdenis van de new age en ik was gelovige.
 
ONEINDIG RAD
Enkele jaren geleden begon het te knagen. Ik had echt méga veel trauma geruimd en nog steeds lieten de ‘manifestaties’ te wensen over. Als ik kreeg wat ik dacht te willen, bleek de bliss er snel vanaf of ik kreeg iets wat er op leek, maar niet preciés was wat ik wilde.
 
Ik werd boos op God. Hoe kon ik nou mijn overtuiging dat ‘het er niet voor mij was’ ontkrachten als die steeds door de realiteit bevestigd werd?
‘Maar dan moet je nog méér en dieper naar binnen gaan om die overtuiging te ontkrachten” was wat ik dan te horen kreeg.
 
Mediterend en visualiserend ging ik dan maar verder waar ik gebleven was. Met de nodige readings, healings en plantmedicijnen om me maar te helpen met het ‘clearen’ van mijn binnenwereld.
 
DE BREUK
Rond die tijd werd ik gedwongen om voor mezelf te kiezen en een grote liefde loslaten. Volgens de WvdA manifesteer je alles zelf, maar deze creatie strookte in geen velden of wegen met de diepe liefde die ik voelde. Er kwam een flinke scheur in mijn geloof in de WvdA.
 
Gelukkig maar, want achteraf gezien was dat hét moment waarin ik God voor het eerst nederig weer toeliet als Creator. Niet mijn wil, maar de Zijne.
 
In mijn binnenste wist ik namelijk dat het breken was zonder God of buigen met God. Ik koos voor het laatste. Ik moest geloven dat God dit voor mijn bestwil op mijn pad zette, anders was mijn hart onherstelbaar gebroken gebleven.
 
“God heeft het beste met mij voor, ook al begrijp ik het nog niet” werd mijn rotsvaste overtuiging in de uitdagende tijden die volgden.
DE OMKERING
En in de jaren die volgden leefde ik een teruggetrokken leven waarin ik zeeën van tijd had om stil te zijn. De uiterlijke wereld stond op zijn kop en dat matchte perfect met mijn binnenwereld; het oude normale werd zowel binnen als buiten weg gestript en ik gaf me over.
 
In deze tijd leidde God me naar inzichten over alle misleidingen in de wereld. Dat wat begon bij de politiek voerde naar misleiding in onze menselijke geschiedenis en de aarde, naar misleidingen in het geloof. Dat was nog het makkelijke gedeelte was de reis.
 
Ik heb lang geloofd dat ik een ‘wakker’ mens was, omdat ik op mijn 16e voor het eerst in aanraking kwam met plannen van een nieuwe wereld orde. De gebeurtenissen in de wereld, gecombineerd met de nieuwe ontdekkingen bevestigden en verdiepten voornamelijk dat wat ik al wist.
 
Maar wat ik niet doorhad, was dat deze kennis het begin was van een serie ontrafelingen waarin God me stapje voor stapje liet zien en ervaren hoe ikzelf misleid was…
 
En aangezien het moeilijker is om iemand te overtuigen van het feit dat hij misleid is, dan om iemand te misleiden, had dat wel wat voeten in de aarde. Daarover schrijf ik in een volgend deel verder.
 

.

❤️

 

Weet jij al welke Heart Defenders onbewust jouw ongezonde relatiepatronen in stand houden?

Doe de test hier en ontdek hoe je fijner kan relateren. 

Doe de test

Op de hoogte blijven van events, nieuwe content en meer? 

Schrijf je dan hier in voor mijn onregelmatige nieuwsbrief:)

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.