Van pleasen naar vrijheid in verbinding

- Online programma -

Merk je dat je constant anderen probeert te behagen en hun goedkeuring zoekt? Niet alleen de mensen die je liefhebt, maar zelfs ook als je de ander niet eens écht aardig vindt? Ben jij de persoon waar iedereen altijd met zijn problemen terecht kan?  En vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen zonder een ‘goede’ reden? Misschien ben je liever ongelukkig samen dan gelukkig alleen, waardoor je te lang blijft hangen in verbindingen met mensen die niet goed voor je zijn? 

Dan herken je dit misschien ook?

 • Je zegt vaker ‘ja’ terwijl je ‘nee’ bedoelt. 

 • Het is lastig voor je om te voelen en aan te geven wat je wil. 

 • In relaties verlies je jezelf heel gemakkelijk.

 • Neigingen om anderen te willen redden tot aan uitputting toe. Weinig tijd voor jezelf.

 • Relaties zijn vaak eenrichtingsverkeer waarbij jij de gever bent en de ander de ontvanger. 

 • Je egoïstisch voelen of je schuldig voelen omdat je niet aan de behoeften van anderen voldoet. 

 • Je niet goed genoeg voelen, of 'te veel' of 'te weinig'.

 • Je doet je best om de vrede te bewaren.   

 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en 'moet' veel van jezelf.  

 • Je vindt het heel erg moeilijk om boosheid te voelen en te uiten. Als je dit al kunt voelen, krop je het op in je lichaam en dat geeft spanning in je lijf. Tot je ontploft. 

 • Prikkelbaarheid als anderen je advies niet opvolgen.

 • Je hebt een verslaafde, misbruiker of narcist in je leven. 

 • Je begrijpt de ander altijd heel goed en vergoelijkt daarmee zelfs vervelend gedrag.

“Wie in het leven meer 'moet' dan 'wil',

is een slaaf van de Pleaser."

Iets aardigs voor een ander doen en iemand anders een plezier doen geeft een fijn gevoel. Je geeft iets uit je hart waarvan je weet dat de ander het waardeert en dat levert fijne gevoelens aan beide kanten op. De wereld wordt er in ieder geval een mooiere plek door. Zeker als het een bewust gebaar is waarbij de gever echt zonder bezwaar geeft.

 

Wanneer het geven echter voortkomt uit een soort van trance waarin je automatisch je eigen behoeften en gevoelens aan de kant zet, ten behoeve van die van een ander, dan is het mechanisme van de ‘Pleaser' in werking. De Pleaser is één van de zes Heart Defenders (overlevingsmechanismen) die je in relatiedynamieken hebt geleerd in te zetten om gevoelens van liefde, waardering en veiligheid te waarborgen. In het geval van de Pleaser houdt dit in dat je in relaties vaak de rol van ‘codependent’ hebt.  Bewust of onbewust maak je jezelf afhankelijk van de waardering en het gedrag van de ander. Het pijnlijke gevolg hiervan is dat je jezelf behoorlijk kunt verliezen in relaties. Je offert jouw eigen verlangens en grenzen op ten dienste van de verbinding. Dit maakt dat je niet vrij bent om volledig jezelf te zijn in relaties en het leven te leiden waar JIJ naar verlangt.

Tijd voor vrijheid !

“Zullen we

samen

onszelf zijn?"

Iedere transformatie begint met bewustwording. Als je jezelf wil bevrijden van oude patronen die je belemmeren jezelf te zijn, is het belangrijk om je patronen in relaties te beseffen en te herkennen. Dit maakt de weg vrij voor verandering.  Voor de Pleaser geldt dat je mag beseffen hoe en wanneer je wordt overgenomen door het mechanisme van de Pleaser die ervoor zorgt dat je bijna automatisch afgestemd bent op de behoeften en emoties van de ander ... ten koste van jezelf.  

In deze cursus ga je leren los te komen van deze mechanismen die je jezelf hebt aangemeten toen je klein was. Je gaat nu als volwassene leren om in contact te komen met je eigen autonomie, oftewel je krachtige ik. Vanuit hier zul je relaties aantrekken die voedend en ondersteunend voor jóu zijn. 

Wat gaan we doen?

Allereerst wil ik het deel in jou geruststellen dat misschien bang is om te veranderen in een minder leuk mens dat alleen maar 'nee' kan zeggen. Deze cursus zal je ware persoonlijkheid niet veranderen. Je zult niet leren om minder te geven, maar wel hoe je in gezond kunt geven en leven, zonder schuld of angst.  Je zult veel meer ontdekken dan alleen maar leren om "nee" te zeggen tegen anderen. Je leert vooral hoe je  "Ja!" tegen jezelf zegt. Vanuit deze nieuwe basis kun je zelfstandig gezonde, wederzijdse relaties vormen. En dat is vrijheid in verbinding! Hieronder lees je wat we in de 4 modules gaan behandelen:

Module 1

Verandering begint bij inzicht

·  De wortels van please- gedrag ontdekken.

·  Own your story.
·  Innerlijke overtuigingen aan het licht.
·  Het helpers- syndroom doorzien.

·  Neurowetenschap als redding.

·  Verlatings- en bindingsangst herkennen.

·  Heart Defenders begrijpen.

·  Intenties

Module 2

Herontdekking van je eigen binnenwereld

·  Innerlijk kind - ouder relatie herstellen.
·  Emoties reguleren.
·  Hartscommunicatie met jezelf.
·  Lichaamsbewustzijn ontwikkelen.

·  Behoeften, grenzen en verlangens verkennen.

·  Je innerlijke kompas leren gebruiken. 

·  Innerlijk leiderschap. 

Module 3

Vrijheid in verbinding

·  Herkennen van manipulatie en controledrama's
·  Gezonde grenzen ontwikkelen en aangeven. 
·  Leren vragen om wat je zelf nodig hebt. 
·  Leren ontvangen zonder schuldgevoel. 

·  Voorbij de verslaving van de 'helper'.

·  Gezonde verbindingen herkennen. 

 

Module 4

Cultiveer je hernieuwde zelf

·  Voedende gewoontes ontwikkelen.
·  Zelfzorg.
·  Innerlijke rust.
·  Vertrouwen in het leven. 

·  Dromen en verlangens koesteren.

·  Nieuwe overtuigingen oefenen.

·  Zelfverzekerdheid.
·  Loslaten van emoties.
·  Meer ruimte voor jezelf innemen.

Zoals je ziet zijn de modules in een bepaalde volgorde opgebouwd.

We beginnen met het inzichtelijk maken van patronen en gedragingen. Eerst voeden we onze mind met belangrijke en interessante informatie zodat het meer gemotiveerd is om de oefeningen te gaan doen. Op deze manier haal je het beste uit de cursus.

In module 2 gaan we verder met contact met je binnenwereld en je lichaam maken. Vaak ben je afgestemd op de ander om iets in jezelf niet te hoeven voelen. Tijd dus om een fijn 'thuis' in jezelf te creëren. We gaan als het ware opruimen, schoonmaken en opnieuw inrichten. Welke overtuigingen en patronen mogen weg? Door middel van  speciaal ontwikkelde meditaties, lichaamsgerichte en communicatieve oefeningen wordt dit proces een stuk makkelijker. 

Als de relatie met je binnenwereld verbetert, kunnen we in module 3 de overstap naar de buitenwereld oftewel de 'ander' maken. Wie laat je 'binnen' in je nieuwe 'thuis' en onder welke voorwaarden? Je leert op een volwassen manier uitdrukking geven aan wat er in jou leeft en hoe je uit ongezonde patronen met de ander blijft. 

Tenslotte leer je om nieuwe en voedende patronen te creëren en te cultiveren, zodat oude valkuilen makkelijker vermeden kunnen worden.  Zo blijft je binnenwereld een fijne en opgeruimde plek om je thuis te voelen. 

 

Chantalle Kamycki

Een groot deel van mijn leven heb ik tegen depressie gevochten. Die kwam voort uit diepe gevoelens van minder-waardigheid. Meestal trok ik me terug van mensen, maar in samenzijn paste ik mezelf altijd aan, stond altijd klaar om ander te helpen en ging altijd over mijn grenzen. Allemaal in de hoop op liefde, waardering en aandacht.

Het leverde me veel pijnlijke relatie ervaringen, maar zette me ook aan tot grondig zelf onderzoek. Dit leidde tot een prachtige reis waarvan ik blij ben dat ik hem afgelegd heb. De vruchten daarvan heb ik inmiddels, door het werken in groepen, individuele cliënten en door mijn schrijven, met duizenden mensen gedeeld. Om nog meer mensen te kunnen bevrijden van oude patronen wilde ik mijn professionele kennis en ervaring digitaliseren.

HOE ZOU JE JE VOELEN ALS..

 • Je zonder schuldgevoel 'nee' zou kunnen zeggen? 

 • Je makkelijk bij jezelf kunt blijven in plaats van je eeuwig aan te passen? 

 • Je goed kunt voelen wat je wel en niet wil? 

 • Je zonder schaamte en schuldgevoel kunt genieten? 

 • Je relaties hebt waarin er een fijne balans tussen geven en ontvangen is? 

 • Je meer energie over hebt voor jezelf? 

 • Je je geliefd voelt, gewoon om wie je bent, in plaats van om wat je geeft?

 

The secret of change is not in fighting the old, but in building the new

In deze online training word je de mogelijkheid geboden om vrijheid in verbinding te ervaren. Vrij zijn om gewoon jezelf te zijn en genieten van het moois dat het leven voor jou in petto heeft.  In dit proces van het  'ont- pleasen' zul je inzichten krijgen die het makkelijker zullen maken om op een gezonde manier 'nee' te zeggen tegen mensen of situaties die niet voedend voor jou zijn. Je gaat leren om de energie die eerder weglekte naar je omgeving, in te zetten voor jouw eigen groei, dromen en wensen. Op deze manier wordt het leven niet alleen een stuk leuker, maar ook jouw beleving van jezelf! 

"Wel zelf doen,

maar niet alleen." 

Er is een Afrikaans gezegd dat luidt: " Als je snel wil gaan, ga dan alleen. Als je ver wil gaan, ga dan samen." Ik geloof in de kracht van ‘samen'. Verhalen delen, elkaar inspireren en ondersteunen doet wonderen. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om je gedurende 2 maanden te begeleiden en is er een online support FB-groep. Je zou nog eens versteld kunnen staan van het aantal mensen wiens verhaal zo het jouwe zou kunnen zijn. Echte mensen die dezelfde moeilijkheden in verbindingen tegen komen, maar die ook dezelfde verlangens hebben: namelijk VRIJ zijn in die verbindingen!

Ik zal in deze groep de vragen beantwoorden die je misschien hebt. Mocht je liever helemaal op eigen houtje aan de slag gaan zonder de FB-groep dan kun je tijdens iedere module meedoen aan de ‘live’ Q& A Zoom- bijeenkomsten. Mocht het tijdstip niet uitkomen, dan zend je vooraf je vraag in en vind je de opnames achteraf terug in de lesomgeving. De lessen blijven, afhankelijk van je keuze, drie maanden of zes maanden beschikbaar. 

Chantalle is heel authentiek en leeft wat ze zegt en dat is heel erg voelbaar. Ze is een vrouw van vlees en bloed, ze geeft niet alleen maar gouden raad, maar deelt ook in alle openheid over zichzelf. Deze kwetsbaarheid is niet alleen hartverwarmend, en moedig, ze voelt tevens als een uitnodiging om ook kwetsbaarder en authentieker te zijn. ~ Annelies Aarts 

 

Alles op een rijtje..

Gedurende 8 weken opent iedere twee weken een nieuw les-module in de online lesomgeving.  De lessen bestaan uit video’s, audio’s, e-book en downloadbare PDF's met opdrachten. Zo blijft de inhoud overzichtelijk en kom je stap voor stap vooruit. Op naar een leven waarin jij jezelf liefdevol op de eerste plaats zet.   

 • 3 maanden toegang

 • ebook en PDF's 

 • video- en audio materiaal

 • privé online support groep (FB)

 • 4 Q&A Zoom- sessies

 • 4 Zoom- Masterclasses

 • Bonus- Masterclass Human Design met Sonja Beijering

Verandering begint nu.

 • 6 maanden toegang

 • ebook en PDF's 

 • video- en audio materiaal

 • privé online support groep (FB)

 • 4 Q&A Zoom- sessies

 • 4 Zoom- Masterclasses

 • 4 uur individuele online coaching en/ of therapie

 • 4 telefonische contactmomenten

 • Bonus Masterclass Human Design met Sonja Beijering

*slechts 8 plekken beschikbaar

 

Let op 

Je bestelt een online coachingsprogramma of een combinatietraject. De start van het programma is 1 juni​ 2020. Je kunt dus niet voor die tijd starten. Via mail zul je het zogenaamde 'startschot' ontvangen. Op de cursus gelden de voorwaarden en disclaimer van deze website.

" Eerst dacht ik dat het wat weinig was, maar dat sloeg nergens op, want je moet het ervaren. En dat is al lastig als je een online programma doet. Dan heb je zelfdiscipline nodig. Dat is gewoon inherent er aan.  Ik vond de engagement van de groep op Facebook bv heel mooi om te zien en tof. Had niet beter gekund!

" Wat me pakt is de openheid en de eerlijk en oprechtheid wat jij met ons deelde dat was voor super inspirerend en mooi en heel bijzonder. Voor mij zo openbaring waardoor ik me ook helemaal kon overgeven aan jouw cursus, en heeft ook de heling in gang gezet waar ik al zo lang op heb gewacht.

Ben jij echt klaar voor de vrijheid om jezelf te zijn? 

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. This is the place for you to tell your site visitors a little bit about you and your services.