Over Chantalle

Untitled design (3)_edited.jpg

Als therapeut, schrijfster en ervaringsdeskundige heeft ze een enorme schat aan kennis en ervaring over in ontwikkelingstrauma en destructieve relaties waar ze al bijna 15 jaar anderen mee ondersteunt. 

Zuiver voelend en helder wetend is het voor haar makkelijk om zich met de binnenwereld van haar cliënten te verbinden. Dit maakt het voor mensen die moeilijk bij hun emoties kunnen of daarover moeilijk kunnen praten,  toch mogelijk om bij de kern van het probleem te komen en te helen.

 

Ze wordt door anderen omschreven als een kundige, warme en veilige vrouw die op een snelle, lichte en gegronde manier diepgaande dingen weet aan te raken en voorgoed helpt te transformeren.  

"Chantalle is en kei van een therapeut, een afgestemde coach en een wijs mens. Ik heb de 'full package' mogen ontmoeten en ervaren en dat heeft me al veel rijkdom gebracht. Niet dat het in geld is uit te drukken, maar wel in de mate van persoonlijke groei en ontwikkeling; iets dat veel waardevoller is voor mij."

 

M. Petermans

 

Mijn persoonlijke reis

“Vanuit een structureel gevoel van eenzaamheid en het idee niet goed genoeg te zijn zoals ik was ben ik op jonge leeftijd ver buiten mezelf gaan zoeken. Ik wist dat er meer moest zijn dan wat ik tot dan toe kende. Ik zocht, ver buiten mezelf de liefde, waardering en aandacht van anderen. Mijn voornaamste strategieën waren pleasen en mezelf weg te cijferen. Na een aantal destructieve relaties op jonge leeftijd vond ik op 21-jarige leeftijd mijn weg naar therapieën, workshops en opleidingen. Hier ontdekte ik waar mijn diepe minderwaardigheidsgevoelens en zelfs zelfhaat vandaan kwam. Ik heelde langzaam maar zeker en leerde krachtige tools en technieken om anderen in hetzelfde proces te ondersteunen.  

 

De ontelbare disciplines en modaliteiten waarlangs mijn eigen zoektocht me bracht zijn o.a. Shiatsu-therapie, Yoga, Neo-Hypnotherapie (lichaamsgerichte psychotherapie), Ademwerk, Vipassana, Wheel of Consent, Ritual Play, Geweldloze Communicatie, Circling, Medicijnplanten (Ayahuasca, Iboga, truffels, Bufo etc) , Bio-energetica en Brainspotting zijn slechts een greep uit het archief aan studies en ervaringen. Het leren omgaan met mijn emoties en het voelen van mijn grenzen en behoeften alsook het volwassen communiceren daarvan, zorgde voor een veiligheid in mezelf die ik nooit gekend had. 

Dit maakte dat de zoektocht naar liefde, waardering en aandacht buiten mezelf gestaakt kon worden; ik voelde me eindelijk thuis in mezelf. 

 

De kennis en ervaring die ik onderweg opgedaan heb kwamen tot uiting in het oprichten van mijn eigen praktijk in 2005. Daarna creëerde ik in 2014 een bewustwordingsmodel voor vrouwen die meer sensualiteit, zelfliefde en gezonde relaties wilde aangaan onder de naam Erodanza. Het is gebaseerd op 5 vrouwelijke archetypen waar het uitgangspunt is dat je goed bent zoals je bent. Het werd beschreven in het ebook “ De 5 Erotische Archetypen”.

In 2018 schreef ik, in samenwerking met Lars Faber, het boek ‘Echte Liefde Aangaan’ en ontwikkelden we het “Heart Defender-model”. Dit deden we vanuit een gedeelde passie om ingewikkelde relatie- en gedragspatronen helder te maken en te helen. 

Inmiddels mocht ik al honderden mensen online en offline, individueel en in groepen helpen om heling te vinden en veilig te worden in zichzelf. Mensen helpen om vrijuit zichzelf te zijn en van daaruit liefdevolle en voedende relaties aan te gaan is dan ook mijn passie.

"Trauma is a fact of life.

It does not, however,

have to be a life sentence." 

Peter. L. Levine 

 

Visie en werkwijze

Mother Playing with Baby

Mijn visie op gezondheid en ziekte verschilt nogal met de gangbare visie in onze maatschappij. Mentale of fysieke klachten worden gezien als een symptoom van een ziek lichaam terwijl in mijn visie deze klachten wijzen op onderliggende vastzittende emoties en onderdrukte behoeften. De disconnectie met ons eigen lichaam en het onvermogen emoties op een gezonde, constructieve manier te reguleren ligt, buiten genetische factoren, ten grondslag aan de meeste problemen die mensen ervaren. Met de juiste tools, waarachtige aandacht, veiligheid en geduld zal het lichaam precies aangeven wat er nodig is om te helen. De kunst is om de taal van je lichaam te verstaan zodat je toegang krijgt tot een binnenwereld waarin het fijn toeven is.

Ik heb een diep vertrouwen in de wijsheid van ons lichaam en onze geest. Als baby storten we ons met volledige overgave en vertrouwen in het avontuur dat we het "leven" noemen, maar zijn dit gaandeweg kwijt geraakt. Als gevolg hiervan voelen we ons als afgesneden van onszelf en de Flow. Jezelf niet goed genoeg vinden, geen keuzes kunnen maken, vastzitten in ongezonde (relatie)patronen, depressie, lichamelijke klachten en angsten zijn allemaal voorbeelden van symptomen van dit gevoel van afgescheidenheid. 


Mijn werkwijze richt zich op het herstellen van het contact met de wijsheid van het lichaam en een diepgeworteld gevoel van vertrouwen zodat beiden weer gaan samenwerken als betrouwbaar kompas in het leven. Het bevrijden van vastzittende emoties en het her-opvoeden van onze mind zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Ik maak daarbij voornamelijk gebruik van Brainspotting, Voice Dialogue, Focusing en Adem en- lichaamswerk.
 

Mijn missie

Mijn missie is om in de eerste plaats als gewoon 'mens' authentiek contact te maken met de ander. Van daaruit wil ik zowel als ervaringsdeskundige en therapeut/ trainster zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in het bevrijden van oude kinderlijke overtuigingen die ze gevangenhoudt in het verleden. Door het helen van (ontwikkelings) trauma en het bevrijden van vastzittende emoties komt er nieuwe levensenergie vrij die mensen in staat stelt een liefdevolle relatie met zichzelf en zijn omgeving aan te gaan.  

Ervaringen van anderen

 
chantallekamycki.png

Klik hier voor de 5- sterren Facebook-reviews

Image by Nong Vang

Na de ontdekking dat mijn partner na een 12-jarige relatie vreemd ging, en chaos, wanhoop, boosheid en totale shock zich meester over mij maakte, was daar Chantalle. Naast dat zij alle ruimte gaf voor mijn aanvallen van tranen, frustratie en onredelijkheid, hield zij mij op een geruststellende manier een spiegel voor. Niet zo eentje waar je maag nóg eens 3x van omdraait, maar een die kracht, hoop en vertrouwen gaf en me in het –nu- hield.

Chantalle’s kracht ligt in het doorgronden waar de pijn zit, die te benoemen en je de geruststelling te geven dat die er mag zijn. Om je vervolgens haarfijn te kunnen geven waar je écht mee verder kunt. Chantalle is een topper en verdient wat mij betreft een standbeeld!

Verder helpt Brainspotting mij enorm. Wanneer gevoelens van ongeduld, frustratie of boosheid zich kunnen opbouwen, voel ik me na een brainspotting sessie kalm, rustig en vrij van nare gevoelens.

Het is alsof je een flinke scheut giet uit een –bijna- overvol emmertje. De combinatie van de muziek en het staren naar een bepaald punt van de naald, maakt dat je echt naar binnen kunt gaan. Soms voel je daarbij de meest heftige gevoelens opkomen en eruit kunt laten. En als je daarover wil praten kan dat, maar dat hoeft niet. Dat maakt het voor mij de ideale therapie.

Bjorn K

.

39962167_290043651779331_725696262950617

"Ik was vooral super nieuwsgierig naar wat brainspotting inhield en wat het voor mij kon doen, ook al had ik op dat moment geen brandende vragen waar ik mee aan de slag wilde.

Eenmaal aangekomen bij Chantalle en ze me vroeg of er iets was waar ik aan wilde werken. En ja, er was wel een thema dat aandacht nodig had. Mijn stem, mijn waarheid, mijn ware ik, die zichzelf altijd nog wat schuil houdt.... En zonder al te groots te willen denken en dromen, het leek me voor nu al heerlijk om mij in het dagelijkse leven ongeremd te voelen in het uiten van mijn gevoelens, geven van mijn mening, zonder dat ik er zelf oordeel op had of er stemmetjes waren die tegen me zeiden dat ik iets niet mocht of niet goed was.

Chantalle pakte haar 'toverstafje' op en vroeg me gedurende de sessie naar het topje bovenaan te blijven kijken. Een minimale beweging van het stafje zorgde ervoor dat ik binnen 5 seconden in tranen was met alle emoties die daar onder lagen; de eerste 'brainspot' was bereikt. "Laat maar gaan...", zei Chantalle met een zachte stem, en meteen voelde ik me meteen meer op mijn gemak en vooral veilig.

Ondertussen bleef ik naar het topje kijken en zetten we de sessie op dezelfde voet voort waarbij we nog enkele 'brainspots' tegenkwamen. Aangekomen bij het einde van de sessie merkte ik dat ik gehecht was geraakt aan het puntje aan Chantalle haar stafje en wilde niet er niet weg van, grappig!

Ik ben vervolgens naar huis gegaan als een sterke, wijze vrouw, die zich niet omver liet waaien, zich goed kon uitdrukken, met haar wortels stevig in de grond. Ik was heel benieuwd of deze vrouw bleef, en hoe dit zich zou manifesteren.

Nu, een week of 5 later voel ik mij nog steeds deze vrouw! Mijn hart ligt meer op mijn tong dan ooit, voel me open en ongeremd in mijn uitspraken, schaamtelozer, minder bang voor afwijzing, kan beter relativeren en inleven in de ander, kortom, ik voel me zalig. Zelfs de minder zalige gebeurtenissen die door het leven worden voorgeschoteld kan ik met veel meer liefde bekijken dan voorheen....Brainspotting, wat mij betreft spot on! 🙏💚

Shidhi Bouwman

.

44993924_2175713659115199_69521270422047

Aanrader! Ik merkte na de eerste sessie bij Chantalle dat ik trauma heb losgelaten wat zo oud was dat er überhaupt geen woorden bij horen, dus voor ik mezelf in taal kon uitdrukken. Via mijn lichaam kon ik, door puur mijn lijf te volgen en erbij te blijven, loslaten, dat ging vanzelf. Veel getrild en geschud in mijn geval. Ik ben nu, 5 weken na die sessie, nog steeds onder de indruk van wat heb gebracht heeft en nog brengt. Chantalle geeft op een fijne manier bedding en laat je snel thuis voelen, je voelt dat ze onvoorwaardelijk is, geen oordelen heeft, dus haar kan ik aanbevelen. 

Annet van der Linden

Empowerment coach

73185602_2689686357762611_80810309436634

Ik heb in de lente sessie Brainspotting van Chantalle ontvangen. Ik was heel benieuwd naar de methode, ook vanuit professionele oogpunt (als traumageinformeerde  therapeut). Mijn thema in het proces waarin ik zat, resoneerde met zo veel levensvlakken dat het lastig was voor mij om te weten, waar te beginnen. De sessie was zeer dynamisch en intens, en ik merkte gelijk een shift en een sort van rust in mijn lichaam. De dagen daarna kon ik aan alles merken, hoe diep deze methode door werkt. Mijn brein en zenuwstelsel waren werkelijk aan het resetten en ik had veel rust nodig.

Tanya Rozenthal

Trauma-therapeute/ Somatic healer

77077482_248476862780488_799988546082019

Chantalle is heel kundig in wat zij doet. Haar aanwezigheid en veilige bedding zorgt ervoor dat ik volledig kan zakken in mijn lijf en alles wat zich aandient durf toe te laten. De brainspot sessie heeft me na één sessie al verlost van angsten en me innerlijke rust gegeven. Slaap weer goed door, mijn lijf voelt meer ontspannen aan en ik voel mijn levensenergie weer stromen.

Ik kan het iedereen aanraden. Een zachte methode waarbij je niet hard hoeft te werken. Het gaat als vanzelf.

Danique de Roo

Embodiment specialist

50223014_2070716019682435_64660919858904

Brainspotten-Als je veel denkt en er niet uitkomt of als je niet wilt praten of geen herinneringen hebt.. Eigenlijk werkt het gewoon voor iedereen (denk ik)! Ik heb vandaag mijn tweede brainspot sessie gehad bij Chantalle. Eigenlijk wilde ik na mijn eerste sessie al gelijk een testimonial schrijven: zo enthousiast ben ik! Al mijn vriendinnen hebben het al moeten horen en ik heb er al twee overtuigd ook een sessie te gaan doen. Voor mij was de stap groot om weer ‘iets’ te gaan doen met als doel me beter te voelen, verlichting te brengen aan de zwaarte die ik soms ervaar in het leven. Of eigenlijk is die soms - heel erg vaak. Ik wilde niet weer van een koude kermis thuiskomen of toch weer hoop hebben en teleurgesteld worden. 

Toch heb ik altijd een bijzondere connectie gevoeld bij Chantalle. Terwijl ik haar nog maar een paar keer in mijn leven heb ontmoet. Soms klikt het gewoon. En als ik in iemand vertrouwen heb, dan is het Chantalle. Waarom? Omdat zij alles zelf heeft doorleeft of nog aan het doorleven is. Ze is zacht en ook gegrond, ze is krachtig en ook kwetsbaar. Een gouden combi als je het mij vraagt. Ze staat niet boven je of achter je, nee gewoon lekker naast je. Of in dit geval toch wel voor me op de stoel.. in volledige aanwezigheid en met volledige aandacht. 

Ik kwam goed voorbereid binnen, want na mijn eerste succes wilde ik meer. Dus had ik de hele dag alle thema’s of pijnpunten verzameld en genoteerd, met de gedachte dat Chantalle dan wel een overkoepelend thema kon ontdekken. Nou dat liep even anders: toen in mijn briefjes liet zien, pakte ze deze vast, vouwde ze dubbel en pakte mijn handen. Lieverd, zei ze: deze hebben we nu even niet nodig. Adem maar eens even en vertel me wat er allemaal mis is. Dit waren precies de woorden die bij mij een ingang vonden en nog zonder haar magische aanwijsstok, begon mijn proces al. En kwam er een groot verdriet vrij. Soms heb je verdriet dat heel veel pijn doet en zich vastzet in je systeem. Het verdriet bij brainspotten heeft een andere vorm: het is open, licht en ik kan het dragen. 

Het mooiste is dat toen haar magische stokje erbij kwam; mijn lichaam wederom -net als de eerste sessie- precies wist wat haar te doen staat. En ik - als control freak- kon door de veiligheid die Chantalle biedt, mijn lijf volgen. Het lijf lost het op voor je, als je het even de ruimte, tijd en aandacht geeft die het verlangt en verdient. En zo geschiedde.. 

Ik snap soms nog niet wat er gebeurd of waar bepaalde bewegingen die ik maak voor staan. Maar dat is het doel niet van brainspotten. Je hoeft je brein niet te begrijpen, je mag je lijf volgen. Vandaag zei ik: het spijt me. Ik heb nog geen idee wat me spijt, maar het voelde oprecht en ik voelde me meteen een stuk lichter. 

Brainspotten is voor mij door middel van een stokje, de ‘spot’, dat plekje in je brein vinden waar een trauma of iets vervelends is opgeslagen wat je op het moment zelf niet kon verwerken. Het is zich gaan vastzetten in je lijf: ik voel heel duidelijk weerstand wanneer ik met mijn ogen het stokje volg en op een bepaalde punt gericht ben. That’s the spot. En vanaf daar heeft je lichaam een ingang om alsnog die emoties of die gebeurtenis te verwerken. Brainspotten voel echt als opruimen maar ook als kunnen accepteren van dat wat is. 

Mensen die dichtbij mij staan, weten dat ik me mijn hele leven schaam voor het littekentje in mijn gezicht. Mijn eerste brainspot sessie ging hier over. Ik benoemde het vandaag al richting Chantalle, maar met brainspotten heb ik een van de meest waardevolle en grootste cadeau’s ooit ontvangen. Door brainspotten heb ik geen schaamte meer rondom mijn litteken. Ik zou het echt liever niet hebben gehad, maar ik voel niet dat ik me er voor zou moeten schamen. Ik mag gewoon bestaan met litteken. En geloof mij, dit bespaard heel veel tijd. Ik hoef geen lelijke selfies meer te nemen vanuit bepaalde hoeken om aan mezelf te laten hoe ontzettend lelijk het is en ik me echt moet schamen. Ook sta ik niet meer meerdere keren op een dag voor de spiegel om te kijken hoe ik het weg kan drukken of hoe het zou moeten zijn. 

Het voelt heel bevrijdend en daardoor ontstaat er ruimte voor alle andere thema’s die ik onder het litteken heb verstopt. Maar ik ben niet meer bang om ze aan te gaan. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam en weet dat ze weet wat ze moet doen. 

Ik ben blij dat ik de stap richting brainspotten heb genomen. Mocht je ook al meerdere therapieën hebben geprobeerd, maar niks helpt écht. En met echt bedoel ik, op dat hele diepe lever waar t nodig is. Probeer brainspotten. Echt, het heeft mijn leven veranderd. 

En wat betreft Chantalle, ik gun iedereen een sessie met haar. Ze is een engel, echt een prachtige vrouw met een praktisch hart. Uit haar eigen ervaringen weet ze precies wat je nodig hebt en ze is er voor 100% voor je tijdens een sessie. Je hebt haar volledige aandacht en alleen dat is al helend!

Denise Mendel

Copywriter en webdesigner

Image by Nong Vang

"Tijdens de sessies zorgt Chantalle voor een prettige, veilige sfeer en ze ontpopt zich tijdens deze ontmoetingen als een zeer open en empathisch mens. Chantalle geeft blijk van inzicht in processen. Zowel tussen lichaam en geest alsook interpersoonlijke processen en gedragspatronen. Vaak weet ze hier subtiel de knelpunten in te benoemen en slaagt er vervolgens in om met een nieuwe invalshoek, ander licht op de situatie te laten schijnen. Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik Chantalle en Brainspotting heb leren kennen."

K. Brouwers

35114643_10154766326759567_8160643320750

De online cursus van Chantalle was voor mij de eerste kennismaking met het voelen en beleven van de kracht van archetype’s.Mij hiermee verbinden voelde vaak erg krachtig en helend voor mijn ziel. De cursus vond ik heel duidelijk opgezet en Chantalle bood gedurende de hele cursus een fijne, krachtige & liefdevolle steun.Een aanrader voor eenieder die op zoek is naar heelheid en een liefdevolle verbinding met zichzelf.

Kim Enoah

Image by Nong Vang

"Chantalle is en kei van een therapeut, een afgestemde coach en een wijs mens. Ik heb de 'full package' mogen ontmoeten en ervaren en dat heeft me al veel rijkdom gebracht. Niet dat het in geld is uit te drukken, maar wel in de mate van persoonlijke groei en ontwikkeling; iets dat veel waardevoller is voor mij. Chantalle bezit de kracht om door lagen heen te kijken en de vinger op de gevoelige plek te leggen. En dat doet ze op een open, eerlijke en liefdevolle manier, waardoor pijnlijke stukken worden gezien en bij de wortel kunnen worden aangepakt, wat meestal tot een veel snellere transformatie leidt. Dus als je het mij vraagt: Niet naar Chantalle gaan, is een gemiste kans als je het aandurft om écht in de spiegel te kijken."   

M. Petermans

29388874_1543436975778584_88599773321363

Chantalle is heel authentiek en leeft wat ze zegt en dat is heel erg voelbaar. Ze is een vrouw van vlees en bloed, ze geeft niet alleen maar gouden raad, maar deelt ook in alle openheid als het leven niét leuk voor haar is. Deze kwetsbaarheid is niet alleen hartverwarmend, en moedig, ze voelt tevens als een uitnodiging om ook kwetsbaarder en authentieker te zijn.

Annelies Aarts

76996992_10159363368004578_1952378479337

Telkens word ik geraakt door de topics die je deelt met ons zo open, eerlijk, persoonlijk en op die manier werk je ook met mensen. Heb je veilige aanwezigheid meermaals mogen ervaren in brainspotting sessies en op een weekend van the Real Love comitment, wat een inzet wat een betrokkenheid en wat een mooi zacht mens ben je Chantalle, ook jij hebt me door mijn eigen processen begeleid en me die veilige bedding gegeven om hierdoor heen te gaan.

Ann van der Wangen

Image by Nong Vang

Je hebt veel indruk achtergelaten toen ik je heb mogen ontmoeten bij een introductie avond van Erodanza. Zo inspirerend als je bent, de zachtheid die je hebt en vooral je openheid, puurheid en kracht waarmee je alles weet neer te zetten maken dat ik telkens weer geraakt word in de dingen die ik van je lees.

Jërtha Schiltmans

34525351_167931767387440_902185221857109

2 jaar geleden volgde ik in Nuenen een weekend bij jou en Danique over vrouwelijkheid. Ik herinner me jou als een zachte, sterke, lieve begeleidster, waar ik, aangezien jouw jonge leeftijd, versteld van stond...ik kon wel jouw moeder zijn. Veel van jouw oefeningen en lessen gebruik ik nu in mijn praktijk. Deze wijsheden verspreiden is tenslotte een mooie taak. Zoals in mijn tijd op onze evaluatie stond... " doe zo verder " 

Bona Sento

34525351_167931767387440_902185221857109
Image by Nong Vang

Miri Miri

Na een leven lang weg rennen voor relaties heeft jullie informatie mij zóveel inzichten gegeven.. ik heb echt grote stappen gemaakt dankzij jullie boek en weer een stukje pijn gevonden wat heel heel diep verborgen zat..en dit kunnen voelen. Bedankt voor jullie geweldige werk!