Bange mannen en dominante vrouwen

Ik was er zo een. Zo’n dominante tante. Had mijn zaakjes altijd alleen gerooid, was vaak teleurgesteld in de liefde en had weinig vertrouwen in ‘de man’.

Ik verlangde heel erg naar die ‘sterke, échte’ man, die ‘goddamn warrior’ die er altijd voor me zou zijn en zou begrijpen en met me zou praten en fabtastisch in bed en een toekomst wilde opbouwen en dezelfde dingen leuk zou vinden als ik en mij op nummer één zou zetten. Nou ja zijn missie moest eigenlijk op nummer 1 staan anders zou hij volgens David Deida weer een ongezonde focus op de relatie hebben;)

Kortom; de lat lag hoog. Zó hoog dat eigenlijk iedere man bij voorbaat al gedoemd was om te falen. Dit zou me dan weer bevestigen in de overtuiging dat mannen eigenlijk niet deugden (sorry mannen)


𝐀𝐟𝐰𝐞𝐳𝐢𝐠𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐧𝐞𝐧

Dat ik ook nog eens afwezige mannen aantrok naar het model van mijn eigen vader, hielp dan ook niet om mannen echt te vertrouwen. En toch verlangde ik er heel erg naar. Toen ik eenmaal een ‘veilige’ en beschikbare, bewuste man gevonden dacht te hebben, voelde ik me echter niet zo gelukkig als dat ik dacht dat hij me zou maken....

Alleen....

-Ik had nog niet geleerd dat de ander je diepste pijnlijke overtuigingen spiegelt zodat ik ze zelf kon helen.

- Ik had ook nog niet echt begrepen dat niémand, hoe perfect ook, mijn leegte en eenzaamheid kon vullen.

Daar zat ik dan, eindelijk in relatie met een man die echt wilde en aan bijna alles van mijn ‘bewuste man’ wishlist voldeed en nog steeds was ik ongelukkig.

Was hij dan toch niet de ‘ware’?


𝐖𝐞𝐫𝐤𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞

Ik ging op zoek naar zijn fouten en gelukkig vond ik ze😉 Daar moest het namelijk aan liggen. Hij was emotioneel toch wel meer afgesloten dan ik aanvankelijk dacht en dat stond niet op mijn wensenlijst. Gelukkig kon hieraan ‘gewerkt’ worden.

En werken deden we. Hij wilde namelijk ook heel graag aan zichzelf werken. Dat dat op zijn eigen tempo was en op zijn eigen manier was iets dat hij niet kon uiten en ik vooral irritant vond. Hij moest sneller.

Sneller leren om te communiceren wat hij wel en niet fijn vond en wat zijn gevoelens nou echt waren. Dan kon ik namelijk ‘zakken en me veilig voelen’. Zolang ik niet kon zakken en me niet veilig voelde, verweet ik hem dat onbewust. Hierdoor groeide mijn frustratie en irritatie.


Ik had nog niet echt door dat ook mannen zich onveilig kunnen voelen.

En ook niet dat ze die veiligheid nodig hebben om je toe te laten in hun binnenwereld... als ze dat al zelf wíllen.


Zo bleef ik hem wijzen op zijn ‘fouten’ in onze communicatie in de hoop dat hij zich sneller zou openen en ik de verbinding zou voelen waarnaar ik zo diep verlangde.


Toen ik gisteren een zachtaardige en bewuste man in mijn praktijk had die zich niet opgewassen voelt tegen zijn verbaal sterke vrouw, moest ik hier aan denken. Ook hij kon het stemgeluid van zijn vrouw bijna niet meer verdragen als ze voor de zoveelste keer met die bepaalde toon hem wees op zijn tekortkomingen.

Ik zag zijn pijn en daarmee zag ik opnieuw hoe ik mijn voormalige man destijds ook pijn had gedaan. Vanuit onvermogen.


Ik zie en hoor het nog steeds heel veel gebeuren.


Maar echt... mannen zijn net mensen. Geen Goden (of bedienden;)die alleen bestaan om ons te dienen en gelukkig te maken.


𝐇𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠

Door mijn eigen vader-en moeder wond te helen en mijn relatie met God/de Bron/Universum te herstellen, voel ik me veilig in mezelf. Door die veiligheid in mijn eigen lijf te voelen en te waarborgen, hoef ik de verantwoordelijkheid daarvoor niet meer bij de ander te leggen. Als mijn behoeften niet matchen met die van de ander dan is dat niet meer het einde van de wereld. Zo kan iedereen zichzelf zijn en toch van elkaar houden.

En laat dát nou de vruchtbare en fijne basis zijn voor mijn huidige intieme verbinding😉🥰

Binnenkort ga ik in gesprek met ex-hubby Ralph Nelissen en delen we openhartig over de harde en nodige lessen die we tijdens onze 4,5 jaar relatie mochten leren. (en voor wie zich altijd afgevraagd heeft wie er schuil gaat onder zijn ENORME baard heb ik speciaal deze puppie foto toegevoegd.. met permissie uiteraard 😋😂)


Als je het zeker niet wil missen, word dan lid van de Next Level Being groep of schrijf je in voor de nieuwsbrief😁


Chantalle


Als je gericht sessies wil doen op je relatiefrustratie met behulp van mijzelf en Brainspotting dan plan je hier je afspraak 😉

1,007 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Regelmatige tips, tools en inspiratie krijg je via mijn nieuwsbrief

Voor het maken van een afspraak of vrijblijvende info klik je hier.

  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
© Copyright 2020 | Photography by Alima Ruf Photography