Brief aan Tinkelbel, het pleasende elfje.


Lieve Tinkelbel, ik wil iets met je delen. Ik wil je laten weten dat ik je zie en dat ik zie wat je allemaal doet. Voor velen ben je onzichtbaar en lijkt jouw aanwezigheid niet zo belangrijk, maar zonder jou zou het pijnlijk duidelijk geworden zijn dat Peter geen grote held was, maar net zo verloren als de andere ‘lost boys’ in het verhaal. Zonder jouw magische toverstof zou hij niet kunnen vliegen en zou slechts een rebellerend klein jongetje blijven dat weigert om op te groeien.

Naast jouw toverstof heeft hij jouw bewonderende ogen nodig om een grote stoere man te lijken. Jij die zichzelf zoveel kleiner maakt dat je bijna onzichtbaar bent. Ja, in het sprookje ben je een elfje, maar in het echt ben je net als ik een vrouw van vlees en bloed... maar met t hartje van Tinkelbel.


Als meisje had je misschien ouders die bewust of onbewust zichzelf en hun behoeften veel belangrijker vonden dan die van jou. Ieder kindje verlangt ernaar om liefde te ontvangen, maar ook om te géven. Jouw oplossing voor het probleem dat een of beide ouders hadden om jou te geven wat je nodig had, was om jezelf zo klein mogelijk te maken en zoveel mogelijk te geven. Doordat je zoveel van je eigen ruimte opgegeven had kon je perfect leren hoeveel ‘toverstof’ je zou moeten gebruiken om de ander te laten ‘vliegen’. “Kijk eens wat ik kan.. door mij kun je vliegen” Ik geef je alles wat je nodig hebt om blij en gelukkig te zijn.... allemaal gebaseerd op de stille hoop dat de liefde, waardering en aandacht op een dag eindelijk zal komen.


Op een dag werd je verliefd.. je elfenhartje liep werkelijk óver en je had er alles voor over om hem te betoveren, net zoals jij door hem betoverd was. Het magische toverstof was niet aan te slepen, zóveel gaf je, zelfs tot ver voorbij je eigen grenzen. Je wilde werkelijk álles voor hem zijn, zijn beste vriendin, meest begeerde minnares, zijn confident en zélfs de liefhebbende moeder die hij nooit had gehad.. Je keek echt naar hem op. Hij was zó knap en sterk en stoer.. de echte man waar je zo naar verlangde.

Je besefte alleen niet dat dit slechts vanuit elfjes perspectief zo was.. je had jezelf zo onnatuurlijk klein gemaakt dat je niet kon zien dat hij eigenlijk een klein jongetje is. Wat je ook niet kon zien is dat hij ook een klein jongetje wil blijven, simpelweg omdat opgroeien te pijnlijk is.


Peter wil vrij zijn en ervaart werkelijke verbinding als verstikkende binding. Net als in de relatie met één of beide ouders staan zijn behoeften voorop. ‘Friends with benefit’ lijkt nog het meeste in de buurt te komen van wat hij jou te bieden heeft. De valse hoop dat hij op een dag net zoveel liefde en bewondering voor jou zou hebben als jij voor hem geeft je jouw high. Alsof je vleugels krijgt..

En wat verschrikkelijk moeilijk als er ‘Wendy’s’ of ‘Tigerlillies’ in de buurt zijn die zijn aandacht en bewondering krijgen zonder er iets voor te hoeven doen. Ow de pijn van onzekerheid en jaloezie.. Dat nare gevoel van niet goed genoeg zijn terwijl je werkelijk alles gegeven hebt..

Daarom deze brief lieve Tinkelbel.. leer je magische toverstof op waarde schatten en het voor jezelf te gebruiken. Het kleine jongetje gaat je nooit als vrouw kunnen ontvangen omdat jullie in dit verhaal altijd klein blijven. Als jij forever Peter’s kleine sidekick wil blijven die zijn dromen helpt waar maken, terwijl jij genoegen neemt met de kruimeltjes aandacht die hij je geeft, blijf dan in Neverland. Dit is het land waar gepijnigde kinderhartjes met behulp van ontkenning, codependency, vermijding, versmelting en grensoverschrijding de magie van de liefde proberen na te bootsen.


Als je echte liefde wil, stap dan uit het verhaal en leer jezelf dan van jezelf te houden. Maak contact met de volwassen vrouw in jou. Dat houdt in dat je ruimte voor jouw behoeften en grenzen gaat maken. Het zal voelen als afkicken van een zware drug die je houvast en de enige ‘high’ gaf die je kende.. maar het is het zó waard. De aandacht en energie die je in hem steekt in de hoop dat hij door inzicht en zelfreflectie de man wordt die jij in hem ziet, is verloren moeite. Het gaat namelijk ten koste van de energie en aandacht die je aan jezelf geeft en dit is wat ‘Peter’ je spiegelt.


Je eigen ruimte innemen en ontdekken wat er in jouw binnenwereld leeft is wat er nodig is. Voelen wat jij nodig hebt in iedere moment en daar zorg voor dragen geeft kracht, veiligheid en het gevoel van thuis zijn in jezelf. Zelfliefde geeft je namelijk echte vrijheid om jezelf te zijn. En dit zijn de vleugels waarmee je écht ooit echt zult kunnen vliegen.


❤️Chantalle


Nb. Ongeacht met welk gender je je identificeert ; als je jezelf herkent is deze voor jou. Hou van je kleine Tinkelbel, maar laat haar niet de leiding over je leven en relaties nemen.


Doe hier de Heart Defender- test en ontdek welke Heart Defender de leiding onbewust in jouw leven neemt.


#vantraumanaarvrijheid #brainspotting #nextlevelbeing #veiligehechting #echteliefdeaangaan #echteliefdebegintbijjezelf

374 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven