Extraverte vrouwen mooier en sexier dan introverte vrouwen?

Bijgewerkt: 14 feb 2020


Ik betrap mezelf er nog regelmatig op hoe mijn mind geprogrammeerd is om te denken dat mooie en succesvolle vrouwen altijd extravert moeten zijn. Om vervolgens te concluderen dat mijn mind ook erg goed getraind is om mezelf vervolgens te vergelijken met die mooie, succesvolle en extraverte types en hoe ik daar dan mezelf minnetjes tegen af vind steken.  Het is dan ook best grappig om te horen wanneer ik openlijk praat over mijn eigen kwetsbaarheden dat er dan vrouwen zijn die blijkbaar het beeld van me hebben dat ik dat niet meer zou hebben of zijn. Dat ik blijkbaar ook in een plaatje pas waar zij zich dan weer mee vergelijken. 


Omdat het een van mijn diepste wensen is om te leven in een wereld waar mensen eerlijk, ondersteunend en liefdevol naar elkaar zijn, wil ik daarom iets meer over mezelf delen. 

Eén van mijn onzekerheden gaat dus over mijn introversie. Als klein meisje bracht ik al oneindig veel tijd alleen door en verkeerde ik voornamelijk in het gezelschap van boeken en muziek. Vooral de muziek van Madonna inspireerde me enorm toen ik 7,8,9 was. 

In mijn eentje danste ik zelfverzekerd de kamer door en bewoog ik me al als een sexy lady, net als mijn grote heldin. 


 Ik fantaseerde zelfs over een publiek, maar zodra ik potentieel publiek (mijn ouders) richting slaapkamer hoorde komen, stokte mijn beweging… tussen aandacht verlangen en aandacht ontvangen ligt bij de introvert nogal een groot verschil. 

Mezelf letterlijk laten zien heb ik altijd lastig gevonden uit angst belachelijk gemaakt te worden. Hetzelfde geldt om mezelf te laten horen in de zin van het delen van mijn dromen, gedachten en visies. Alleen de door mij zorgvuldig geselecteerde intimi kregen mijn kleurrijke, creatieve en verrassende binnenwereld te horen. 


Al vanaf 9 of 10 jaar was ik al meer gefascineerd door talkshows en soapseries dan telekids omdat ik mateloos geboeid was door menselijk gedrag. 

Alleen ontstond er wel een steeds groter gapend gat in het contact tussen mijn leeftijdsgenootjes en mijzelf dat resulteerde in een nogal eenzame en depressieve jeugd. 


Charisma! 

Naast de eenzaamheid vond ik mezelf verschrikkelijk lelijk. Doordat ik ooit in een vrouwenblaadje las wat “charisma” nou precies was, besefte ik dat ik het daarvan moest hebben. Ik moest uitstralen dat ik blij, vrolijk en gelukkig was! Dat zou me mooier maken! 

Het werkte. Alleen was de prijs die ik ervoor betaalde dat ik me moest afsnijden van mijn echte gevoelens. Het was ‘fake it till you make it’, maar helaas kan je pijn niet wegfaken, dat blijft gewoon zitten totdat je er klaar voor bent om het te voelen. 


Een deel van mij vind het nog steeds doodeng om mezelf te laten zien en te laten horen in wie ik echt ben. Want.. wat als men een beeld van mij heeft dat niet klopt? Een beeld dat mooier is dan de werkelijkheid? Krijg ik dan boosheid of teleurstelling over me heen? 

AAAHH, dat introverte meisje in mij moet er niet aan denken en wil me precies daar houden waar ik altijd geweest ben. Alleen. Op mezelf. Ondanks deze angst heb ik toch vele moedige stappen gezet buiten mijn comfortzone gezet en het overleefd.

 

Ik zal nooit een extraverte persoonlijkheid worden en dat besef maakt het makkelijker voor mij om toch expressie te geven aan wie ik ben. Door kleine en soms wat grotere stapjes te zetten, merkte ik dat ik meer vriendschappen aantrok in mijn leven.  

Dit laatste heeft me ervan overtuigd dat ieder mens zijn eigen tribe of stam heeft; mensen die jou begrijpen en waarderen om wie je bent als je helemaal en waarlijk jezelf bent. 

Die stam heeft een uniek geluid en door expressie te geven aan ons eigen geluid kunnen de mensen van onze stam ons makkelijker vinden. 

Ik vind het dan ook heerlijk om vrouwen te helpen hun eigen unieke geluid te maken en te laten horen. Friendly sistertribes overal op de wereld.. ik word intens blij van die gedachte! 


De aantrekkingskracht van de introvert!

Je hoeft niet altijd te praten om interessant over te komen en aandacht te krijgen. Als je de kunst van het oprecht luisteren verstaat, verander je vanzelf in een mysterieuze magneet. (vooral omdat slechts weinigen de kunst van het echt luisteren verstaan)


Wees je ervan bewust dat jij nou eenmaal meer tijd nodig hebt om te zeggen wat je echt wil en neem daar je tijd voor. Wanneer de ander geduld heeft zal je hem meestal belonen met verrassende, waardevolle antwoorden. 

Introvert is allesbehalve saai.


Er heerst verder een oordeel over dat introverte mensen saai zouden zijn. Wanneer je dit als introvert zelf ook gelooft, doet dit je zelfvertrouwen weinig goeds. 

Wees je ervan bewust dat jij als introvert plantje, nou eenmaal het beste gedijt in een rustige omgeving met weinig prikkels. Wanneer een plantje de juiste voeding ontvangt kan het rustig groeien en de vruchten geven die het draagt. Met andere woorden: in de juiste omgeving met de juiste mensen kunnen jouw originele en creatieve ideeën pas naar boven komen. Vertrouw daar dus op en zorg daarin gewoon goed voor jezelf. Je bent fuckin-tastic!


Accepteer je introvert-zijn. 

Introvert zijn is niet hetzelfde als verlegen zijn (waar je wel iets aan kan doen) en bovendien word je zo geboren. Het gaat namelijk over hoe jij veel energie krijgt. De extravert krijgt dat van veel contacten met veel andere mensen en de introvert krijgt energie van alleen zijn of in klein gezelschap. Daar kan je heel weinig aan veranderen. Accepteer dus dat je geen extraverte persoonlijkheid zal worden en waardeer jezelf om je eigen manier van zijn. Dus ontspan gewoon in je eigen manier van doen, dit draagt sowieso bij aan je sexy uitstraling;)


Conclusie: introvert of extravert, succesvolle en sexy vrouwen hebben één belangrijk ding gemeen: ze accepteren zichzelf volledig en omarmen hun natuurlijke behoeften volledig zodat ze daar verantwoordelijkheid voor kunnen dragen.

So let's embrace ourselves and shine, sisters.


Chantalle Kamycki 

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Regelmatige tips, tools en inspiratie krijg je via mijn nieuwsbrief

Voor het maken van een afspraak of vrijblijvende info klik je hier.

  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
© Copyright 2020 | Photography by Alima Ruf Photography