Vergeet de Valentijns 'blues', maak je eigen feestje!

Bijgewerkt: 14 feb 2020


Valentijnsdag.. leuk als je verliefd bent, maar voor veel mensen is het helemaal niet zo’n leuke dag. Als je al ‘happy single’ bent, blijkt het toch voor velen een vinger op de zere plek, zo’n dag waarop de liefde van een ander verheerlijkt wordt.


Wanneer je al niet zo happy single was en nog gelooft in de liefde buiten jouw zelf die je komt redden, vervullen, gelukkig maken enz, dan is deze dag ‘killing’. Eenzaamheid en gevoelens van niet goed genoeg zijn zullen dan makkelijker geraakt worden. De roze hartjes en over en weer liefdesbetuigingen op social media kunnen je het gevoel geven de enige op de wereld te zijn die zich niet zo gelukkig voelt.


Naast de niet-zo-happy-singles zijn er natuurlijk ook nog de stellen die een moeilijke tijd doormaken. Zo’n geforceerde liefdesverklaring op Valentijnsdag is dan ook niet iets waarop je als stel zit te wachten.

Als je net een ongewenste break-up achter de rug hebt kan Valentijns dag gewoon ronduit een marteling zijn.


Hoe dan ook, is het belangrijk is om te beseffen dat de dag van de Liefde vooral een dag voor jezelf mag zijn. Een dag waarop je jezelf eert om wie je bent en hoe je je best doet om een goed, fijn mens te zijn. Om voor jezelf en de mensen die je liefhebt te zorgen. We focussen maar wat vaak op onze negatieve kanten, maar vandaag mag zo'n dag zijn dat je jezelf viert.

Echte liefde begint overigens ook echt bij jezelf. Niet bij de ander. Denk maar eens aan die momenten dat je helemaal in je nopjes met jezelf bent. Je hebt misschien lekker gekookt voor jezelf, misschien heb je wel gesport, iets fijns voor jezelf gekocht,.. gewoon jezelf gegeven wat je nodig hebt. Dat fijne gevoel in jezelf dat maakt dat je spontane vrolijke contact op straat en in de supermarkt hebt. Dat is de plek van zelfliefde. Gewoon fijn in jezelf. Natuurlijk is het fijn als je iemand hebt waar je die liefde mee kan delen, maar als je op die fijne plek in jezelf bent is er weinig tot geen plek voor het missen van een partner omdat je het gewoon al fijn in het moment hebt. En dáár heb je niemand voor nodig, behalve jezelf. En een fijne innerlijke dialoog in plaats van een innerlijke criticus.


Daarom voor iedereen die vandaag een beetje last heeft van Valentine-blues enkele tips:


1. Wat je ook doet, waar je ook naartoe gaat (of niet): behandel jezelf liefdevol.

Heb liefdevolle gesprekken met jezelf. Iedereen voert de hele dag door innerlijke dialogen, dat is heel normaal. Met een beetje extra bewustwording erbij kun je liefdevollere dialogen met jezelf hebben, bijv: "Waar heb je vandaag zin in lieffie? (best leuk, probeer maar; )


2. Durf met moeilijke gevoelens te zijn.

Als je het moeilijk hebt en geraakt wordt door oude gedachten van bijvoorbeeld eenzaamheid, ga dan naar de plek in je lichaam waar het het meeste ‘knelt’ en adem daar naar toe. De kans is groot dat er wat verdriet uit wil en als dat eenmaal eruit is, komt er weer ruimte om te genieten. Wel belangrijk om niet steeds hetzelfde verhaal in je hoofd af te laten spelen, want dat is zelfkwelling en echt onnodig. 


3. Verwen jezelf!

Verwen jezelf alsof je een geliefde zou verwennen. Leuk cadeautje, chocola (zonder schuldgevoel;) Het mooie daarvan is dat je precies weet wat JIJ lekker, fijn en/ of mooi vindt. Geniet ervan!


4. Echte liefde aangaan.

Als je geen plannen hebt en lekker thuis blijft is natuurlijk “Echte Liefde Aangaan” wel hèt boek om te lezen als je wil weten wat je kunt doen om je zelfliefde te vergroten en een gezonde, gelukkige relatie aantrekt :-)


Of je nu wel of geen Valentijnsdag viert, ik wens je een heerlijke dag in jezelf en met jezelf toe, en dat wel iedere dag ;-)Chantalle Kamycki387 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Regelmatige tips, tools en inspiratie krijg je via mijn nieuwsbrief

Voor het maken van een afspraak of vrijblijvende info klik je hier.

  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
© Copyright 2020 | Photography by Alima Ruf Photography