Echte liefde aangaan voorbij de maskers

Welke Heart Defenders spelen onbewust de hoofdrol in jouw binnenwereld?  

Ik heb al veel (zelfhulp-)boeken gelezen over relaties en communiceren. Het e-book heeft me heel veel inzichten gegeven in hoe ik in elkaar steek, mijn vastgezette patroontjes en hoe ik reageer als ik gekwetst wordt. Ook heb ik veel inzicht gekregen hoe het met mijn partner op dat gebied zit. Zó herkenbaar, wow! ~ Marie- José Meijs

 

Het 'Heart Defender' model bestaat uit zes beschermmechanismen die bepalen

hoe we in relatie omgaan met conflict en zorgen dat er aan onze behoeften voldaan wordt. 

Deze noemen wij de zes "Heart Defenders" oftewel de zes beschermers van ons hart. 

 

Onze jeugd is van enorm van invloed op hoe we later relateren met anderen. 

De antwoorden op de volgende vragen hebben jouw manier van relateren sterk gevormd: 

 

Was je welkom?

Wie was er om voor jou te zorgen?

Door wie en hoe werd je getroost als je het nodig had?

 

En als er ruzie was:

 

Hoe werd conflict bij jullie thuis opgelost?

Kon je opluchting voelen en ervaren als het voorbij was? 

 

Het antwoord op deze vragen geeft een sterke indicatie hoe je in je relaties reageert

 en tegen wat voor soort thema's en conflicten je aanloopt.


 

Ontmoet de Heart Defenders  

Heart_Defenders_Chantalle_Kamycki_Critic

Critic

Deze Heart Defender beoordeeld en bekritiseert zichzelf en/ of de ander.  Zichzelf om de afwijzing van de ander voor te zijn en de ander om zich beter over zichzelf te voelen. 

Heart_Defenders_Chantalle_Kamycki_Hesita

Hesitator

De Hesitator twijfelt, stoot af en trekt aan. Is bang om verlaten te worden maar kan verschrikkelijk boos worden als de ander, wanneer die te dicht bij komt, niet aan alle behoeften blijkt te voldoen. 

Heart_Defenders_Chantalle_Kamycki_Avoide

Avoider

De Avoider vermijdt echte intimiteit en conflict. Trekt zich makkelijk terug en laat de ander in het ongewisse achter. Ruimte en vrijheid zonder gedoe is het credo van deze Heart Defender.

Heart_Defenders_Chantalle_Kamycki_Martyr

Martyr

Deze Heart Defender heeft door trauma besloten dat het leven vooral lijden is. Door zichzelf klein en onzichtbaar te maken en weinig echte contacten aan te gaan, is het leven draaglijk.

Heart_Defenders_Chantalle_Kamycki_Please

Pleaser

De Pleaser heeft werkelijk alles voor de ander over om liefde, aandacht en waardering te krijgen. Zet zichzelf op de laatste plaats en krijgt vaak met mensen te maken die daar misbruik van maken. 

Heart_Defenders_Chantalle_Kamycki_Steamr

Steamroller

De Steamroller doet er alles aan om kwetsbaarheid te vermijden door zichzelf groter en sterker voor te doen. Aanval is de beste verdediging en wie hem voor de voeten waagt te lopen zal het bezuren.

 

"Dik 10 jaar veel betaald aan de reguliere medische zorg, en daarnaast zoekende geweest in

het alternatieve circuit en dan vul je een test in op internet en koopt het boek “ Echte liefde aangaan”..

Onderwerpen die moeilijk vond worden ineens simpel verwoord.

Soms zijn dingen zo simpel dat we het niet begrijpen en met de kennis van die simpelheid zetten ze iets heel krachtigs neer.   ~Henk

 

De kans is groot dat als je nu tegen bepaalde zaken in je leven of je relaties aanloopt, je direct al één van deze rollen herkent. Ze zijn zó universeel en voor de hand liggend en toch kent bijna niemand ze echt goed. 

Eén van de best bewaarde geheime is dat we de meeste van deze thema's en Heart Defenders ontwikkeld hebben vóór ons zesde levensjaar! Je denkt dat je nu met je partner in een conflict bent, die irritante collega of vriendin, maar feitelijk ben je patronen aan het herhalen van héél lang geleden. Zodra je dat doorkrijgt, begint het helen van je relatie(s).

 

Het 'Heart Defender' model is ontwikkeld om jou te helpen zien wat het is dat jij in relaties bent gaan doen om je hart te beschermen en te krijgen wat je nodig hebt. Daarnaast ga je leren hoe je die oude patronen kunt doorbreken en betere manieren kunt vinden om te relateren. Hoe je op een vruchtbare manier je grenzen en behoeften kunt communiceren. Hierdoor worden relaties een bron van voeding en geluk en stromen liefde en vriendschappen als nooit tevoren. Echte liefde aangaan begint echt bij jezelf!